24 лютого – дискусія «Чи має культурна політика стати інструментом пропаганди?»

18 Лютого 2015
4164
18 Лютого 2015
16:42

24 лютого – дискусія «Чи має культурна політика стати інструментом пропаганди?»

4164
24 лютого – дискусія «Чи має культурна політика стати інструментом пропаганди?»

24 лютого відбудеться дискусія між Катериною Ботановою та Олесем Донієм у рамках проекту «Культура vs.Пропаганда». Фокус дискусії - культурна політика.

 

Обох спікерів можна вважати знаковими фігурами в просторі культури та культурної політики України. Катерина Ботанова - культурна експертка, донедавна директорка Фундації «Центр сучасного мистецтва», експерт Європейської комісії з розробки і впровадження програми «Культура» для регіону Східного партнерства.  Олесь Доній - політик, голова Мистецького об'єднання «Остання барикада», голова Всеукраїнського комітету захисту української мови, президент Центру досліджень політичних цінностей.

 

Модеруватиме захід письменниця і журналістка Лариса Денисенко.

 

Війна вносить суттєві корективи в культурну політику держави. Нинішнє керівництво Міністерства культури заявило, що культура і гуманітарна політика мають служити завданням фронту і стати інструментом захисту національної безпеки. Чи означає це, що і мистецтво таким чином має перетворитися на рупор пропаганди? Чи справді війна на сході України спричинена тим, що держава не займалася культурною політикою? Що про це думають учасники дискусії?

 

«Все свідоме життя я займаюся пропагандою української культури, української мови. Якби ще цим займалася держава, - можливо, ми і війни б не мали», - вважає Олесь Доній.

 

«Будь-яка пропаганда  (в тому числі української культури чи мови) - це спрямована комунікація з суспільством. Такий формат не лишає йому ніяких варіантів вибору. Тому держава має займатися не пропагандою, а промоцією - не змушувати суспільство полюбити щось (ідеї, цінності, українську культуру, наприклад), а запропонувати йому привабливий і цікавий вибір», - позиція Катерини Ботанової. 

 

Дискусія відбудеться  24 лютого о 19.00 у просторі FEDORIV Hub за адресою:  Київ, Arena City, вул. Велика Васильківська, 5 (5 поверх).

 

Вхідним квитком на захід є дитяча книжка, яка стане внеском у спільний проект Форуму видавців і «Фундації Дарини Жолдак» - «100000 книг для сільських бібліотек».

 

Реєстрація обов'язкова.

 

На сайті tsn.ua   дискусію транслюватимуть у прямому ефірі. Усі охочі зможуть поставити питання, кращі з яких будуть озвучені у студії. 

 

«Культура vs. Пропаганда» - проект, створений у співпраці громадської організації «Форум видавців» та благодійного фонду «Фундація Дарини Жолдак» за підтримки FEDORIV Hub. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4164
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду