Уряд звільнив Олександра Півнюка з Концерну РРТ – Стець

Уряд звільнив Олександра Півнюка з Концерну РРТ – Стець

16 Лютого 2015
5642
16 Лютого 2015
12:15

Уряд звільнив Олександра Півнюка з Концерну РРТ – Стець

5642
Уряд звільнив Олександра Півнюка з Концерну РРТ – Стець
Уряд звільнив Олександра Півнюка з Концерну РРТ – Стець

Кабінет Міністрів України звільнив генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) Олександра Півнюка. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр інформаційної політики Юрій Стець.

 

Відповідно, за його словами, в.о. керівника підприємством призначено першого заступника генерального директора Володимира Іщука.

 

На урядовому порталі поки що відповідне рішення уряду не оприлюднено.

 

Олександр Півнюк ситуацію не коментує. Але уточнив «Детектор медіа», що про рішення уряду поки що його не повідомляли.

 

«Сподіваюсь, процес відновлення трансляції українських телеканалів та радіостанцій на сході концерном КРРТ стане значно швидшим», - написав міністр. Він уточнив, що нині передавачі для трансляції українських телерадіоканалів готові надати США, Литва, інші країни. «По так званим "глушилкам" теж мною проведено перемовини. Передавачі, що були надані Польщею концерн КРРТ теж не всі встановив», - додав пан Стець.

 

Нагадаємо, 4 лютого міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив про рішення уряду відсторонити Олександра Півнюка з посади генерального директора Концерну РРТ, звинувативши його в саботажі відновлення трансляції українських телеканалів та радіостанцій на сході.

 

Одночасно з відстороненням пана Півнюка уряд доручив Нацдержслужбі, Адміністрації Держспецзв'язку разом із Секретаріатом Кабміну, Нацрадою та СБУ в десятиденний термін провести службове розслідування з питань належного виконання гендиректором КРРТ службових обов'язків щодо діяльності філій Концерну на території проведення АТО.

 

У відповідь Держспецзв'язку, в підпорядкуванні якої перебуває КРРТ, повідомила, що Олександр Півнюк юридично залишився генеральним директором КРРТ, а відновлення трансляції українських телеканалів на чотирьох (на даний момент) неконтрольованих Україною РТПС та припинення трансляції ними російських каналів можливі тільки шляхом відновлення контролю над територією, на якій вони розташовані. Також Держспецзв'язку звинуватила Міністерство інформаційної політики в бажанні підпорядкувати КРРТ собі.

 

На час відсторонення пана Півнюка обов'язки гендиректора Концерну РРТ виконував перший заступник гендиректора Володимир Іщук.

 

На думку опитаних «Детектор медіаю» медійних експертів, доки триває боротьба за посаду голови КРРТ, проблема відновлення мовлення на сході країни не вирішується.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5642
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду