Терористи «ДНР» ведуть перемовини з УМХ – холдинг готовий прибрати українські новини і музику з ефіру?

Терористи «ДНР» ведуть перемовини з УМХ – холдинг готовий прибрати українські новини і музику з ефіру?

13 Лютого 2015
5706
13 Лютого 2015
20:10

Терористи «ДНР» ведуть перемовини з УМХ – холдинг готовий прибрати українські новини і музику з ефіру?

5706
Терористи «ДНР» ведуть перемовини з УМХ – холдинг готовий прибрати українські новини і музику з ефіру?
Терористи «ДНР» ведуть перемовини з УМХ – холдинг готовий прибрати українські новини і музику з ефіру?

Заступник міністра зв'язку терористичної організації «ДНР» Олександр Рижков заявляє, що провів переговори з представниками «Українського медіа холдингу» («УМХ»), який належить біглому олігарху Сергію Курченко, щодо відновлення мовлення на підконтрольних терористам територіях Донецької області. Про це повідомляє видання «ОстроВ» з посиланням на сепаратистське агентство «Новороссия».

 

За словами Олександра Рижкова, представники «Українського медіа холдингу» вели переговори про своє мовлення на непідконтрольній українській владі території, пропонуючи «особливі умови».

 

«Мені доводилося спілкуватися з представниками "Українського медіа холдингу", коли вони зрозуміли, що ми володіємо ситуацією тут на телевізійному ринку, що ми включаємо або вимикаємо радіостанції і телеканали. Вони пішли нам назустріч, коли ми попросили прибрати інформаційні блоки. Крім того, вони також пропонували прибрати і українську музику», - зазначив Олександр Рижков.

 

«ОстроВ» нагадує, що заборона на мовлення українських телеканалів і радіостанцій в так званій «ДНР» діє з квітня 2014 року. Зроблено це було під приводом того, що «в Україні почали придушувати ЗМІ, редакційна політика яких не влаштовувала владу, що прийшла в ході держперевороту».

 

«Детектор медіа» очікує коментаря з цього приводу від «Українського медіа холдингу».

 

Олександр Рижков також стверджує, що у самопроголошеній «ДНР» розширюється покриття цифрового телебачення. За його словами, дивитися російські і так звані «республіканські канали» у цифровому форматі можна у містах, що знаходяться під контролем української влади - наприклад, у Краматорську і Волновасі.  

 

«Ми можемо вести мовлення в радіусі приблизно 110 кілометрів. Тобто будь-яка людина, що має сучасний телевізор, припустимо плазмову панель, може отримувати пакет російських програм плюс 4 наших республіканських», - заявив він.

 

У профільному міністерстві «ДНР» також заявляють, що на відміну від українського цифрового пакету, канали не зашифровані і доступні без обмежень.

 

Нагадаємо, 21 січня слідчим відділом управління СБУ в Луганській області розпочато кримінальне провадження проти керівництва Луганської філії Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) за фактом сприяння діяльності терористів.

 

4 лютого міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив про рішення уряду відсторонити Олександра Півнюка з посади генерального директора Концерну РРТ, звинувативши його в саботажі відновлення трансляції українських телеканалів та радіостанцій на сході.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5706
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Татьяна
3381 дн. тому
Дві тези: 1.ДНР "запустили" цифрове телебачення в умовах війни за декілька днів, а ми тупцюємо вже 10 років. 2. Руське радіо та Наше радіо і так працюють в особливих умовах. Давайте і на території України зробимо для них "особливі" умови, такі, які Москва створює для україномовних змі в росії.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду