18 лютого – презентація фільму про літературний тур до Польщі українських письменників

18 лютого – презентація фільму про літературний тур до Польщі українських письменників

13 Лютого 2015
4957
13 Лютого 2015
11:05

18 лютого – презентація фільму про літературний тур до Польщі українських письменників

4957
18 лютого – презентація фільму про літературний тур до Польщі українських письменників
18 лютого – презентація фільму про літературний тур до Польщі українських письменників

18 лютого о 19.00 год. в Музеї книги і друкарства України у Києві на вул.Лаврська, 9 відбудеться презентація фільму про минулорічний «Літературний тур до Польщі» Дмитра Сухолиткого-Собчука. Про це повідомляють організатори заходу.

 

19-26 жовтня 2014 року 15-ть молодих українських письменників, журналістів, менеджерів культури стали учасниками першого польсько-українського культурно-освітнього проекту «Літературний тур до Польщі».

 

Проект відбувся за маршрутом Люблін - Варшава - Краків. Учасники відвідали ключові польські інституції культурного сектору серед яких Інститут книги та Музей літератури у Варшаві, Центр культури, Teatr NN та музей друкарства «Дім слів» у Любліні, послухали лекції та взяли участь у  майстер-класах від польської письменниці Йоани Яґелло та перекладачів, промоутерок літератури Анети Камінської та Юстини Чеховської

 

Окрім того, у Варшаві відбувся літературний вечір учасників проекту, що зібрав чимало аудиторію. Ключовим пунктом програми стала участь української делегації у Міжнародному літературному фестивалі імені Джозефа Конрада у Кракові. Учасники «Літературного туру» взяли участь у панельній дискусії на тему війни та літератури в Україні й виступили зі своїми творами у власному виконанні українською з озвученим перекладом на польську. Завершився тур відвідуванням урочистої церемонії нагородження премією імені Віслави Шимборської. 

 

Разом із авторами в турі перебував український сценарист, режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук, який зафіксував подорож молодих письменників і створив відеощоденник подорожі.

 

Під час презентації учасники минулорічної літподорожі поділяться враженнями, досвідом здобутим під час поїздки, почитають власні твори. 

 

В рамках презентації, організатори представлять новий проект -  польсько-українську літературну подорож «Знайдено в перекладі» для перекладачів та письменників на однойменний фестиваль у портовому місті Ґданськ (маршрут Київ-Варшава-Ґданськ-Київ,  5 - 12 квітня 2015). 

 

Реєстрація на літературну подорож до Польщі для перекладачів у 2015 році відкрита до 1 березня, запрошуються усі бажаючі, більше інформації тут.

 

Організатори літературних подорожей Cultour.Ua - ГО «Інститут культурного менеджменту». 

 

Партнери Cultour.Ua: Інститут Адама Міцкевича (Варшава), Warsztaty Kultury (Польща), Centrum Kultury Lublin (Польща), Фундація імені Віслави Шимборської (Польща), Інститут Kниги у Польщі (Польща), Польський інститут у Києві, Книгарня «Є», ГО «Український літературний центр» (м.Київ), Iнститут міської культури (м. Ґданськ), Фестиваль «Odnełazione w tłumaczeniu» (м. Ґданськ), Асоціація перекладачів літератури (Польща).

 

Інформаційні партнери: ART Ukraine, Платформа, Korydor, ШО, Буквоїд,  Читомо, ЛітАкцент, Друг читача, Litfest, Арт-Вертеп, Українська культура, Studway, Лови Момент, Смолоскип, Купідон, Майстер Клас, Читайка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4957
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду