Терористи відібрали офіс у «Телегазети» зі Стаханова – тепер там штаб російських військ

Терористи відібрали офіс у «Телегазети» зі Стаханова – тепер там штаб російських військ

10 Лютого 2015
4940
10 Лютого 2015
17:04

Терористи відібрали офіс у «Телегазети» зі Стаханова – тепер там штаб російських військ

4940
Терористи відібрали офіс у «Телегазети» зі Стаханова – тепер там штаб російських військ
Терористи відібрали офіс у «Телегазети» зі Стаханова – тепер там штаб російських військ

Сьогодні, 10 лютого, святкувала б своє 20-річчя приватна міська газета «Телегазета», що виходила у місті Стаханові (Луганська область), яке нині перебуває під владою бойовиків «ЛНР». До літа минулого року «Телегазета» була найпопулярнішим місцевим виданням, але через окупацію міста терористами видання припинило вихід, хоча бойовики наполягають на його відновленні. Про це повідомив засновник і видавець «Телегазети» Дмитро Кліманов, інформує прес-служба Незалежної спілки журналістів України (НСЖУ).

 

Під однією назвою «Телегазета» видавничий дім випускав дві газети - у Стаханові і у місті Старобільську на Луганщині, яке нині контролюється українською владою. Газета в Старобільську продовжує існування, стаханівська ж не виходить із 28 липня.

 

«Мені недвозначно давали зрозуміти, що я повинен повернутися в Стаханов і продовжити випускати газету. Я відмовився, редактор, який працював зі мною, також відмовився. У редактора забрали квартиру, у мене - дім, де я жив. Також у нас забрали офіс, де тепер розташовується штаб російської армії, що керує в Стаханові», - каже Дмитро Кліманов.

 

Читачі, за його словами, досі не забули про видання. Видавець наводить приклад, коли житель Стаханова, що з родиною виїхав до Харкова, придбав номер газети в Старобільську, яка зовні дуже схожа на стаханівську. «Коли приніс її додому, то його теща, побачивши газету, розплакалась, бо асоціює її з тими часами, коли вони жили вдома. Для мене це дуже важливий момент, думаю, що й для всієї редакції. Бо ми всі ці роки випускали газету якісну, з великою кількістю як новинних, так і розважальних матеріалів. За весь час існування видання ніколи не ставили джинсу, були противниками такого підходу. Фактично, люди, купуючи наше видання, робили вибір на користь якості», - сказав видавець.

 

За словами видавця, із 14 творчих працівників редакції в журналістиці залишилося тільки двоє. Решта не витримала психологічного тиску та погроз.

 

Газета починала свій вихід із восьми шпальт, а останні випуски вже налічували 52.

 

«Крім цього, ми три роки тому випустили  у світ електронну версію з платним доступом до контенту. Але кількість передплатників не була такою, аби сайт функціонував самостійно. Він був доповненням до паперової версії. Ми були найдорожчим виданням у регіоні, але й найбільш затребуваним», - сказав Дмитро Кліманов.

 

Видавець «Телегазети» змушений був переїхати до Києва. Переїзд для нього був досить болючим, адже навіть питання житла в столиці вирішити виявилося нелегко: «східняків» сприймали вороже. «Підтримку відчув, зокрема, і з боку Спілки журналістів. Це та організація, яка протягнула руку допомоги не тільки мені, а й колегам. Важливо було відчувати руку підтримки», - зазначає Дмитро Кліманов.

 

Нині луганський видавець працює над новим медіапроектом. «Я вірю в друковану пресу, бо хоч інтернет це нібито і майбутнє, але планшет не почепиш на стіну і не поставиш у рамку. А вирізку з публікацією про себе чи про родину, кожна людина може залишити напам'ять», - переконаний видавець «Телегазети».

 

Варто зазначити, що «Телегазета» багато років була активним членом і учасником заходів Української асоціації видавців періодичної преси (УАВПП).

 

Нагадаємо, 14 листопада 2014 року невідомий озброєний чоловік незаконно заволодів квартирою головного редактора  міського видання «Телегазета» міста Стаханова (Луганська область), який зараз знаходиться під контролем сепаратистів.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4940
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду