У Пакистані релігійні фанатики тяжко поранили журналіста інформагентства France Presse

У Пакистані релігійні фанатики тяжко поранили журналіста інформагентства France Presse

16 Січня 2015
3988
16 Січня 2015
20:00

У Пакистані релігійні фанатики тяжко поранили журналіста інформагентства France Presse

3988
У Пакистані релігійні фанатики тяжко поранили журналіста інформагентства France Presse
У Пакистані релігійні фанатики тяжко поранили журналіста інформагентства France Presse

Сьогодні, 16 січня, фотограф інформаційного агентства France Presse (AFP) Асіф Хасан отримав вогнепальне поранення під час зіткнень в районі консульства Франції в пакистанському місті Карачі. Про це повідомило агентство Reuters, передає ТАСС.

 

«Фотограф France Presse Асіф Хасан отримав вогнепальне поранення», - заявив представник місцевої поліції Абдул Халік Шейх, додавши, що постріли були зроблені протестувальниками.  «Поліція не відкривала вогонь у відповідь», - підкреслив він.

 

«Куля потрапила йому в легені і пройшла через всі груди», - заявив представник лікарні в місті Карачі. Журналіст перебуває у важкому стані, повідомляє AFP.

 

За даними місцевих ЗМІ, всього поранення отримали п'ять осіб, серед них - співробітники поліції.

 

16 січня в різних районах Пакистану проходять масові акції протесту проти публікації карикатур на пророка Мухаммеда. У мегаполісі Карачі заворушення вийшли з-під контролю сил правопорядку, через що поліцейські були змушені відкрити вогонь у повітря, застосувати сльозогінний газ і водомети для розгону протестувальників.

 

Раніше повідомлялося, що в Пакистані були посилені заходи безпеки у зв'язку з масовими акціями протесту проти публікації карикатур на пророка Мухаммеда у французькому сатиричному виданні Charlie Hebdo. Провідні релігійні партії та рухи Пакистану закликали всіх мусульман країни взяти участь у загальнонаціональній акції протесту проти публікації французьким тижневиком «богохульних матеріалів». Загальний страйк також оголосили професійні асоціації адвокатів всіх пакистанських провінцій.

 

Влада Пакистану також виступила проти публікації в європейських ЗМІ скандальних карикатур. У четвер Національної Асамблеї (нижня палата парламенту) Пакистану одноголосно прийняла резолюцію, яка засуджує публікацію карикатур на пророка Мухаммеда. «Жоден мусульманин не потерпить актів богохульства, і даний факт повинен виноситися на обговорення на міжнародних переговорах будь-якого рівня», - заявив міністр у справах релігій Пакистану Мухаммад Юсуф.

 

Як очікується, масові акції протесту триватимуть в Пакистані до понеділка. До їх закінчення в усіх великих населених пунктах країни будуть дислоковані посилені підрозділи сил правопорядку.

 

Нагадаємо, як і багато інших мусульманських держав, Пакистан засудив жорстокий напад на журнал Charlie Hebdo у Парижі, внаслідок якого було вбито 12 людей. Разом з тим влада країни схвильована публікаціями карикатур, що зображують пророка Мухаммеда.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3988
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду