Новий проект Мирослава Слабошпицького «Люксембург» відібраний до «Берлінале копродакшн-маркет»

Новий проект Мирослава Слабошпицького «Люксембург» відібраний до «Берлінале копродакшн-маркет»

13 Січня 2015
5345
13 Січня 2015
09:36

Новий проект Мирослава Слабошпицького «Люксембург» відібраний до «Берлінале копродакшн-маркет»

5345
Новий проект Мирослава Слабошпицького «Люксембург» відібраний до «Берлінале копродакшн-маркет»
Новий проект Мирослава Слабошпицького «Люксембург» відібраний до «Берлінале копродакшн-маркет»

Переможець сьомого конкурсного відбору кінопроектів для «Формування програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2015-2016 рр» Держкіно України фільм «Люксембург» режисера Мирослава Слабошпицького  відібраний до офіційної програми 12-го «Берлінале копродакшн-маркет», який пройде в рамках 65-го Берлінського міжнародного кінофестивалю (МКФ) з 8 по 10 лютого. Про це повідомляє  Variety з посиланням на сайт Берлінського МКФ.

 

Протягом року відбіркова комісія розглянула понад 300 заявок на участь у найбільшому європейському кіноринку копродуціі у Берліні. До фіналу дійшли 36 повнометражних проектів з 28 країн, у тому числі нові фільми режисерів - фестивальних фаворитів 2014 року. «Люксембург», що вже отримав підтримку Фонду Хуберта Балса Роттердамського кінофестивалю,  буде представлений у секції «Роттердам-Берлінале Експрес». Щорічно Берлінський і Роттердамський кінофестивалі спільно вибирають три проекти, які отримують виключне право участі у програмах відразу двох найважливіших міжнародних форумів копродукції - Берлінале копродакшн Маркет і СінеМартРоттердам.

 

«Люксембург» - другий повнометражний ігровий проект Мирослава Слабошпицького буде повністю знятий у Чорнобилі, це сучасна історія про життя людей в зоні відчуження.

 

Режисер уже звертався до цієї теми три роки тому: короткий метр «Ядерні відходи» приніс режисеру Срібного леопарда на фестивалі в Локарно і номінацію на Приз Європейської кіноакадемії за кращий короткометражний фільм. «Люксембург» буде створений в українсько-німецько-фрпанцузькій копродукції. Початок зйомок запланований на грудень 2015 року.

 

Нагадаємо, на сайті Держкіно опубліковано результати голосування  учасників сьомого пітчингу - конкурсного відбору кінопроектів для формування програми виробництва та розповсюдження національних фільмів 2015-2016 років. Найкращі результати голосування у проектів стрічок «Люксембург» (кінорежисер - Мирослав Слабошпицький - 44 бали, ТОВ «Студія Гармата Фільм»), «Доповідна Апостолові Петру або парадигма Юрія Іллєнка» - 42,5 балів, (Віктор Політов, ТОВ «Іллєнко Фільм) та «Бранці»  - 42 бали (Володимир Тихий,  ТОВ «Директорія Кіно»).

 

12 листопада фонд Хуберта Балса при Міжнародному Роттердамському кінофестивалі виділив 10 грантів на розробку і міжнародне просування кінопроектів режисерів з Азії, Східної Європи, Латинської Америки та Близького Сходу. До числа переможців увійшов і проект українського режисера Мирослава Слабошпицького «Люксембург».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5345
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду