Російські телеканали скорочують витрати на виробництво шоу та серіалів

Російські телеканали скорочують витрати на виробництво шоу та серіалів

26 Грудня 2014
4745
26 Грудня 2014
09:39

Російські телеканали скорочують витрати на виробництво шоу та серіалів

4745
Російські телеканали скорочують витрати на виробництво шоу та серіалів
Російські телеканали скорочують витрати на виробництво шоу та серіалів

Російські телекомпанії попереджають виробників телеконтенту про значне скорочення бюджетів у 2015 році. Причиною скорочення бюджетів співробітники телекомпаній називають кризу на ринку реклами, повідомляють «Ведомости».

 

Представник «Первого канала» розповів, що компанія вже оголосила партнерам про зниження на 15% цін на контент у рублях в наступному році. Генеральний директор групи ТНТ Ігор Мішин підтвердив, що вже повідомив виробників про скорочення витрат на 20%. А генеральний директор CTC Media Юліана Слащова заявила, що її телеканал планує скоротити витрати на закупівлю контенту російського виробництва на 15-20%.

 

За словами продюсерів компаній, які виробляють телеконтент, основні витрати пов'язані з виплатами акторам, режисерам, сценаристам проектів, тому зараз в першу чергу скорочуються їх гонорари. Також продюсери кажуть, що домовляються про зниження виплат підрядникам - компаніям, які надають в оренду знімальне обладнання та павільйони. А також відмовляються від зйомок за кордоном.

 

За даними найбільшого продавця реклами на російському телебаченні Vi, за дев'ять місяців 2014 року компанії витратили на телерекламу 112,6 млрд. руб., що лише на 4% більше, ніж протягом того ж періоду роком раніше. Кілька тижнів тому Vi направив каналам оновлений прогноз на наступний рік - за його розрахунками, витрати на телерекламу знизяться на 15%. Однак прогноз був складений ще до різкого падіння курсу рубля і поки не скоректований. За словами представника Vi, «коректне прогнозування в існуючих реаліях неможливо».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4745
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду