На Волинській ОДТРК також занепокоєні змінами, що потягне за собою створення суспільного мовлення

На Волинській ОДТРК також занепокоєні змінами, що потягне за собою створення суспільного мовлення

20 Грудня 2014
5122
20 Грудня 2014
16:31

На Волинській ОДТРК також занепокоєні змінами, що потягне за собою створення суспільного мовлення

5122
На Волинській ОДТРК також занепокоєні змінами, що потягне за собою створення суспільного мовлення
На Волинській ОДТРК також занепокоєні змінами, що потягне за собою створення суспільного мовлення

Представники Волинської ОДТРК висловили занепокоєння перспективою ліквідації регіональних телеканалів у зв’язку зі створенням суспільного мовлення України. Про це й деться на сайті місцевої облдержадміністрації.

 

Як ішлося на зустрічі голови облдержадміністрації Володимира Гунчика та гендиректора ВОДТРК Ольги Куліш,  Законом України «Про Суспільне телебачення та радіомовлення України», котрий заплановано ухвалити ще цього року, не передбачено існування регіональних каналів.


«Є реальна загрозі, що вже в 2015 році ліквідують Волинську ОДТРК, як і інші ОДТРК України, в результаті чого припинять роботу регіональні державні телерадіоканали, зокрема, у Волинській області – це телеканал «Нова Волинь» та ФМ-радіоканал «Радіо «Луцьк», - вважає Ольга Куліш. – Такі непродумані і непрофесійні дії деяких київських реформаторів можуть призвести до того, що волинська громада не матиме надійного, оперативного, об’єктивного джерела місцевої інформації, з волинського ефіру зникнуть передачі патріотичного, просвітницького, державотворчого спрямування».

 

Представники ВОДТРК підготували звернення до облдержадміністрації. У відповідь на нього , Володимир Гунчик розпорядився підготувати листи та звернення до Міністерства інформаційної політики України, його міністра Юрія Стеця, керівництва Державного комітету телебачення та радіомовлення України та народних депутатів, аби пропозиції телевізійників і радійників, зокрема волинських, було враховано при впровадження суспільного телерадіомовлення.

 

Як писав сайт «Суспільне мовлення», раніше з відкритим листом до Президента України звернувся профком первинної організації профспілки працівників культури НТКУ з проханням втрутитися і сприяти при створенні НСТУ у формі ПАТ у приведенні підзаконних актів у відповідність до вимог чинних законів України та врахувати права та законні інтереси творчих працівників.

 

Занепокоєння ревормами у зв'язку зі впровадженням суспільного мовлення вже висловили представники Рівненської, Херсонської, Харківської та Закарпатської ОДТРК.

 

Кабінет Міністрів України визначив організаційно-правову форму майбутнього суспільного мовника як публічне акціонерне товариство (ПАТ).

 

Нагадаємо, Закон України закон «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» було ухвалено 17 квітня 2014 року, підписано в.о. Президента України 13 травня. 

 

7 листопада уряд прийняв постанову про створення Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) у формі публічного акціонерного товариства (ПАТ).

 

Проти такого рішення виступив колишній голова Комітету свободи слова Микола Томенко, НМПУпрофком працівників культури НТКУ. Мін'юст зазначив, що дана постанова уряду не суперечить Конституції України, водночас потребує узгодження із деякими законами.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5122
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду