В ЄС сумніваються, чи потрібно в Україні Міністерство інформполітики

В ЄС сумніваються, чи потрібно в Україні Міністерство інформполітики

16 Грудня 2014
5413
16 Грудня 2014
13:31

В ЄС сумніваються, чи потрібно в Україні Міністерство інформполітики

5413
В ЄС сумніваються, чи потрібно в Україні Міністерство інформполітики
В ЄС сумніваються, чи потрібно в Україні Міністерство інформполітики

В Європейському Союзі сумніваються в доцільності створення в Україні Міністерства інформаційної політики. Про це на прес-конференції заявив керівник відділу преси та інформації представництва ЄС в Україні Юргіс Вільчинскас, повідомляє «РБК-Україна».

 

Пан Вільчикас зазначив, що поки з боку ЄС зарано давати оцінку цьому органу, адже ще не до кінця зрозумілі  його статут тазавдання.«Якщо це міністерство допоможе і забезпечить розвиток медіаринку, буде гарантувати чесну конкуренцію на ринку, то це можна обговорювати як інструмент. Але виникає питання: скільки буде коштувати це міністерство для бюджету? Чи є цей інститут ефективним», - сказав він.

 

Керівник відділу преси та інформації зазначив, що політичні та економічні реформи в Україні неможливі без встановлення свободи слова, плюралізму, відкритого діалогу влади і суспільства, причому вільні медіа відіграють у цьому процесі провідну роль.

 

«ЄС вже інвестував не один мільйон євро для реформування та створення європейських стандартів у сфері медіа. Природно, ще знадобиться час для інсталяції цих стандартів», - вважає він.

 

Пан Вільчинскас підкреслив, що наразі для України дуже важливо створити суспільне мовлення. «ЄС закликає Україну створити суспільне мовлення. ЄС забезпечує технічну та фінансову допомогу для створення такого суспільного регулятора, що створював би такий медіапродукт, який працюватиме не тільки на себе, але й буде почутий людьми за межами України», - зазначив він.

 

Юргіс Вільчинскас констатував, що окрім військового конфлікту на Сході в Україні ведеться інформаційна війна.

 

«ЄС солідарний з Україною в процесі не тільки військового наступу, але інформаційної війни з РФ. Ситуація в Криму та на Донбасі, природно, ускладнюється ситуацією зі свободою слова, роботою журналістів. ЄС і надалі підтримуватиме Україну у встановленні демократії та свободи слова», - пообіцяв він.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 2 грудняВерховна Рада 288 голосами призначила «пакетом» новий склад Кабінету Міністрів України і, зокрема, призначила народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Юрія Стеця на посаду міністра інформаційної політики (такого міністерства дотепер не існувало).

 

Наміри влади створити міністерство інформаційної політики викликали гостро критичну реакцію журналістів.

 

Своє занепокоєння створенням в Україні державного органу з контролю інформації висловили представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович, Міжнародна і Європейська федерації журналістівКомітет захисту журналістів«Репортери без кордонів».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5413
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду