12 грудня – брифінг «Реформи культури: можливості і виклики»

12 Грудня 2014
5321
12 Грудня 2014
09:30

12 грудня – брифінг «Реформи культури: можливості і виклики»

5321
12 грудня – брифінг «Реформи культури: можливості і виклики»

12 грудня об 11:30 в Українському кризовому медіа-центрі (Київ, вул. Інститутська, 4. Готель «Україна», 3-й поверх) відбудеться брифінг «Реформи культури: можливості і виклики».

 

Спікери: Олександр Ройтбурд, художник; Олександра Коваль, Президент ГО «Форум видавців»; Катерина Ботанова, директорка фундації «Центр сучасного мистецтва»; Денис Іванов, продюсер компанії «Артхаус Трафік; Ірина Подоляк, депутат Верховної Ради.

 

Ініціатива «Реформи культури» звертається до віце-прем'єр-міністра з гуманітарних питань і міністра культури України В'ячеслава Кириленка з пропозицією діалогу, якиій є важливим для розуміння пріоритетності питань культурної політики для нового уряду, а також принципів, за якими буде сформовано керівний склад Міністерства культури України.

 

«На жаль, такий діалог з керівниками культурних інституцій, культурними менеджерами, митцями і командою, що працювала на керівних посадах МКУ і почала реформи, необхідні для розвитку вітчизняної культури, не ініційовано», - повідомляє ініціатива.

 

Тому ініціатива «Реформи культури» вимагає:

- Зберегти команду керівництва Міністерства культури, яка розпочала реформи, в тому числі обраних за підтримки фахівців та на засадах відкритого конкурсу компетентних спеціалістів з питань охорони пам'яток та відповідальних за процес євроінтеграції.

- Реалізувати до кінця року проект відкритої бухгалтерії бюджету Міністерства культури.

- Оприлюднити візії та плани щодо подальшої роботи Міністерства у форматі відкритого діалогу з громадськістю в ході зустрічі з депутатами профільного комітету та міністром не пізніше 20 грудня 2014 року.

 

Учасники брифінгу наголошують, що під час роботи попереднього керівного складу МКУ вже були розпочаті важливі реформи, які вимагають належної уваги і завершення та імплементації:

- за активної участі громадських активістів і експертного середовища, розпочався процес розробки Довгострокової культурної стратегії на платформі «Культура-2025»;

- почалися реформи у царині охорони культурної спадщини;

- налагоджено сталі зв'язки з Європейською комісією та було отримане виняткове пільгове членство України у програмі ЄС «Креативна Європа» - головному інструменті підтримки культури й креативності в Європі;

- запущено першу пілотну ґрантову програму «Взаєморозуміння».

 

«Ми наполягаємо, аби ці напрацювання були доведені до успішного завершення та надалі робота Міністерства культури будувалася на принципах взаємодії з представниками галузі. Саме відсутність розуміння пріоритетів сучасної культурної політики та невиважені державні рішення у цій сфері вже стали приводом для подальшої радикалізації українського суспільства і призвели до гуманітарної катастрофи у Криму та на Донбасі», - вважають організатори брифінгу.

 

Контакти організаторів брифінгу: aksynya@gmail.com, 0667488316.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5321
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду