Віце-спікер Сироїд виступає проти відкритих для ЗМІ засідань уряду

Віце-спікер Сироїд виступає проти відкритих для ЗМІ засідань уряду

5 Грудня 2014
7647
5 Грудня 2014
17:08

Віце-спікер Сироїд виступає проти відкритих для ЗМІ засідань уряду

7647
Віце-спікер Сироїд виступає проти відкритих для ЗМІ засідань уряду
Віце-спікер Сироїд виступає проти відкритих для ЗМІ засідань уряду

Заступник голови Верховної Ради, народний депутат від фракції «Самопоміч» Оксана Сироїд вважає, що засідання Кабінету Міністрів мають проходити в закритому режимі, оскільки увага преси заважає урядовцям бути відвертими під час обговорень. Про це вона сказала під час круглого столу, повідомляє «Укрінформ».

 

«За усієї поваги до медіа і до народних депутатів, я вважаю, що засідання Кабінету Міністрів повинні бути закритими, тому що це є майданчик для гарячих і не завжди приємних дискусій, а не постановочні засідання для медіа. Люди, яким доведеться приймати дуже складні рішення, повинні мати можливість бути відвертими під час обговорень. Треба розуміти, і це має розуміти і суспільство, і медіа, що відкрите засідання Кабінету Міністрів - це фактично означає, що рішення приймаються не в залі засідання. Тоді для чого робиться засідання уряду, якщо рішення приймається не там?», - заявила пані Сироїд.

 

Нагадаємо, що закон «Про інформацію» гарантує забезпечення відкритості та прозорості діяльності суб'єктів владних повноважень. Журналісти мають право бути присутніми на відкритих заходах, що проводять суб'єкти владних повноважень.

 

Відповідно до регламенту Кабінету Міністрів України, питання щодо присутності на засіданні уряду представників ЗМІ та проведення ними кіно-, відео- і фотозйомки, а також звукозапису вирішує прем'єр-міністр.

 

Традиційно на засіданнях Кабміну журналістам дозволяли бути присутніми при вступному слові прем'єр-міністра, після чого їх просили залишити залу засідань, у якій залишалися лише телеоператори. Журналісти мали змогу спостерігати за перебігом засідання з екранів у прес-центрі. В уряді Миколі Азарова журналістів почали відгороджувати від міністрів чорними стрічками, тож вони не мали змоги брати коментарі в міністрів перед засіданням.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - samopomich.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7647
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду