З проблемного медіахолдингу Sanoma Independent Media у Росії почали тікати топ-менеджери

З проблемного медіахолдингу Sanoma Independent Media у Росії почали тікати топ-менеджери

4 Грудня 2014
5308
4 Грудня 2014
20:43

З проблемного медіахолдингу Sanoma Independent Media у Росії почали тікати топ-менеджери

5308
З проблемного медіахолдингу Sanoma Independent Media у Росії почали тікати топ-менеджери
З проблемного медіахолдингу Sanoma Independent Media у Росії почали тікати топ-менеджери

Олена Разумова, генеральний директор видавничих будинків «Фешн Прес» і «Мондадорі ІМ», які входять до холдингу Sanoma Independent Media (SIM) і видають в Росії глянцеві журнали Cosmopolitan, Esquire і Grazia, залишила свій пост за власним бажанням. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті медіахолдингу.

 

«Олена Разумова сама прийняла рішення піти у відставку. Як тільки буде затверджений новий генеральний директор, ми повідомимо про це», - повідомляє «Газета.Ru»  з посиланням  на прес-службу Sanoma Independent Media.

 

Олена Разумова прийшла в Independent Media 17 років тому і пройшла шлях від старшого менеджера з реклами журналу Cosmopolitan до члена ради директорів SIM. У 1998 році вона стала директором з реклами журналу «Культ личностей», а в 2000 - видавцем російської версії журналу Harper's Bazaar, який очолювала протягом семи років. В кінці 2006 року вона була призначена на посаду директора підрозділу Custom Publishing. У 2008 році Олена Разумова очолила журнал Grazia, в 2009 році стала генеральним директором одного з підрозділів SIM - «Мондадорі ІМ». На початку 2013 року Олена Разумова увійшла до ради директорів SIM в якості генерального директора «Фешн Прес» і відповідала за розвиток групи жіночих глянцевих видань Sanoma Independent Media.

 

Керівництво SIM шкодує, що Олена Разумова залишає видавничий дім. «Від імені компанії я хочу подякувати Олену і побажати їй удачі в її подальшої діяльності. Упевнений, що Олена направить свою енергію та ентузіазм на розвиток нових цікавих проектів. Олена була дуже лояльним компанії співробітником, з нею було приємно працювати разом. І хоч ми не будемо тепер спілкуватися в щоденному режимі, але, безумовно, залишимося друзями», - сказав генеральний директор SIM Жан-Еммануель де Вітт.

 

ЗМІ також повідомляють, що звільнення топ-менеджера може бути пов'язане з майбутнім припиненням роботи Sanoma Independent Media в Росії через законодавство РФ, що обмежує частку іноземців у статутному капіталі ЗМІ 20-ма відсотками, і судовим позовом проти видавництва «Фешн Прес», який був ініційований Федеральною антимонопольною службою (ФАС) Росії.

 

ФАС начебто виявила у низці ряді журналів видавництва більше 50 текстів реклами, розміщених без позначки «реклама» або «на правах реклами», що є порушенням ст. 16 закону «Про рекламу» РФ. За чинним російським законодавством у періодичних друкованих виданнях реклама може становити не більше 40% текстів. Рекламні повідомлення при цьому мають бути позначені.

 

Міжнародна медіагрупа Sanoma працює на ринку РФ із 2005 року, відколи купила російське видавництво Independent Media. Вона випускає у Росії журнали National Geographic Россия, Esquire, Men's Health, газету «Ведомости» та інші видання.

 

У вересні Держдума Росії прийняла Раніше гендиректор медіахолдингу Sanoma Independent Media Жан Емануель де Вітт заявляв, що прийняття цього закону може привести до того, що кілька тисяч людей втратять роботу, а деякі видання взагалі закриються.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5308
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Віктор 29
3453 дн. тому
Та чхав я не то що в раші, скільки можна висвітлювати рашн події? Що ніяк від цицьки не можете відлучитись? Польських чи естонських новин катма на сайті.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду