Міністерство у справах інформполітики буде створене – так вирішила фракція БПП, сьогодні голосуватимуть у Раді

Міністерство у справах інформполітики буде створене – так вирішила фракція БПП, сьогодні голосуватимуть у Раді

2 Грудня 2014
5629
2 Грудня 2014
09:38

Міністерство у справах інформполітики буде створене – так вирішила фракція БПП, сьогодні голосуватимуть у Раді

5629
Міністерство у справах інформполітики буде створене – так вирішила фракція БПП, сьогодні голосуватимуть у Раді
Міністерство у справах інформполітики буде створене – так вирішила фракція БПП, сьогодні голосуватимуть у Раді

Сьогодні, 2 грудня, Верховна Рада може «пакетом» ухвалити склад Кабінету міністрів, у тому числі - прийняти рішення про створення Міністерства у справах інформаційної політики, яке може очолити Юрій Стець. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на свої джерела.

 

Вчора, 1 грудня, увечері у парламенті відбулось засідання фракції «Блоку Петра Порошенка» (БПП), на якому був присутній Президент України, і на якому було ухвалене рішення створення Міністерства у справах інформаційної політики і призначення про призначення його головою Юрія Стеця.

 

«Українська правда» повідомляє, що під час голосування за це рішення на засіданні фракції БПП  утрималися троє народних депутатів - Мустафа Найєм, Іванна Климпуш-Цинцадзе та Леонід Козаченко. «Проти» створення Міністерства у справах інформполітики проголосували Сергій Лещенко, Світлана Заліщук та Дмитро Добродомов.

 

При цьому Мустафа Найєм написав у своєму Facebook, що питання на голосування поставив особисто Петро Порошенко, хотя народним депутатам так і не були представлені положення про нове міністерство, дані про його функціонал і його майбутній бюджет.

 

Нагадаємо, вдень 1 грудня Юрій Стець заявляв, що «говорити про створення міністерства зарано» і рішення про створення міністерства затвердять тільки після публічного обговорення із громадськістю та медійниками. Однак уже ввечері у присутності Петра Порошенка фракція прийняла рішення про створення Міністерства у справах інформаційної політики.

 

1 грудня народний депутат Сергій Лещенко заявив, що його парламентська фракція «Блок Петра Порошенка» не обговорювала створення так званого «Міністерства інформації». За словами пана Лещенка, не всі члени фракції «Блоку Петра Порошенка» підтримують створення такого міністерства, яке він називає «Мінправди». «Фракція БПП не обговорювала створення Міністерства інформації. Всередині БПП частина депутатів проти, готові не голосувати за Кабмін із Мінправди», - написав Сергій Лещенко.

 

Журналістський рух «Стоп цензурі!» виступив категорично проти намірів влади створити Міністерство у справах інформаційної політики. Відповідну заяву рух поширив 1 грудня. На думку членів «Стоп цензурі!», в Україні вже достатньо бюрократичних установ, які мають повноцінні ресурси, щоб боротися з російською пропагандою.

 

Так шеф-редактор «Детектор медіа» Наталія Лигачова вважає, що владі необхідно займатися проблемою поширення правдивої інформації на тимчасово окупованих територіях і розвінчування міфів російської пропаганди. Але для цього не потрібно створювати міністерство, а достатньо потужного державного продакшну в структурі будь-якого з уже наявних органів.

 

Як повідомляла народний депутат від «Народного фронту» Вікторія Сюмар, у провладній коаліції активно дискутується питання створення міністерства інформації, однак воно не може бути створене на базі Держкомтелерадіо як конституційного органу, і чим воно буде займатися невідомо.

 

Згодом народний депутат від «Народного фронту» Антон Геращенко повідомив, що в структурі Кабінету Міністрів може з'явитися Міністерство у справах інформаційної політики, головне завдання якого - захист інформаційного простору України від російської пропаганди та контрпропаганда у Росії на території тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5629
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ина
3404 дн. тому
Сегодня,Алексей Мочанов Пишу с телефона, коротко. На сайте Обозреватель обнародована топ-новость об очередных переговорах генералитета по прекращению огня, там же в конце абзац о потере связи с нашими в аэропорту и в районе аэропорта. Это - галимый пиздёж, который стал традицией в наших отечественных средствах массовой дезинформации. Я набирал и Женьку Спартака в терминал, говорил с находящимся в тех краях зам.ком.ВДВ Алимычем - все там стабильно непросто, но под контролем и без повода спускать страну и себя в унитаз. Вы реально заебали кукарекать непроверенную, лживую, очкодавную дезинформацию, сеящую панику, страх, грусть и безнадёгу среди гражданского населения, петухи блядь!!! Пацаны в терминале - стоят, работают, сражаются, отбивают вражеские штурмы, пережидают артобстрелы - а вы их с периодичностью два раза в сутки хороните, сволочи! Хватит!!!! Хватит одним пиздеть, а другим - верить этому пиздежу и множить истерику, как хламидиоз в доме писателя!!!! Обозреватель - в бан. Надо было это давно сделать. За непрофессионализм и паникерскую позицию пассивного стороннего наблюдателя. Тех, кто распространяет панику и орёт "всё пропало" - тоже. Уважайте работу и службу Ребят на передке и хватит кокать и кукарекать. Это работает против нас и садит психику на минус, что работает на руку противнику. В донецком аэропорту на эти минуты всё как обычно. Идут бои, идёт работа, идёт огневое и моральное противостояние. Благодаря непроверенной информации и откровенному пиздежу, которое вовели в разряд проФФесионализма наши сми и их войсковые коллеги, азартно воюющие на эпплах в ангри бёрдс, моральное противостояние мы проигрываем. А на войне психология и информационная политика - это больше половины успеха. Думайте об этом, когда пишете. И когда читаете - тоже. Заранее благодарны. От имени и по поручению тех, кто сейчас в Терминале и в обеспечении нашей группы подразделений по удержанию части территории АДа (Аэропорт Донецк)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду