Телеканали самі мають відмовитися від проектів за участі Охлобистіна, не чекаючи заборон – Герасим’юк

Телеканали самі мають відмовитися від проектів за участі Охлобистіна, не чекаючи заборон – Герасим’юк

1 Грудня 2014
9000
1 Грудня 2014
17:20

Телеканали самі мають відмовитися від проектів за участі Охлобистіна, не чекаючи заборон – Герасим’юк

9000
Телеканали самі мають відмовитися від проектів за участі Охлобистіна, не чекаючи заборон – Герасим’юк
Телеканали самі мають відмовитися від проектів за участі Охлобистіна, не чекаючи заборон – Герасим’юк

Телеканали самі мають відмовитися від проектів за участі російського актора Івана Охлобистіна, який днями нелегально приїхав на територію України, виступив у підконтрольному терористам Донецьку і зробив декілька скандальним заяв на підтримку «ДНР». Таку думку в коментарі «Детектор медіа» висловила перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк.

 

«Я думаю, що це логічно - щоб канали самі відмовилися від проектів з Охлобистіним, не чекаючи якихось заборон. Канали не мають жити окремо від свого суспільства», - заявила пані Герасим'юк, коментуючи можливість заборони серіалу «Інтерни» за участі Івана Охлобистіна, який нині транслюють телеканали «Україна» і НЛО TV, що входять до складу медіахолдингу «Медіа Група Україна».

 

Пані Герасим'юк нагадала, що Нацрада з питань телебачення і радіомовлення не має повноважень, щоб впливати на контент телеканалів. Водночас вона не виключає, що Експертна комісія з питань розповсюдження і демонстрування фільмів, членом якої вона є, перегляне і скасує прокатні посвідчення фільмів і серіалів за участі Івана Охлобистіна, як зробила це раніше з проектами за участі Михайла Пореченкова.

 

«Я вважаю, що це питання саморегуляції телеканалів - вони давно самі собі мали дати звіт, що робити з російським пропагандистським продуктом. Я також вважаю, що російські політтехнологи даремно витрачають гроші, возячи своїх "звьозд", які вже давно не є такими для української аудиторії. Я передбачала, що вони привезуть Охлобистіна, ще коли ми з каналом СТБ обговорювали їхній сюжет про Охлобистіна, про те, який він хороший батько, який вийшов на СТБ напередодні Дня пам'яті жертв Голодомору», - зауважила пані Герасим'юк.

 

«Російські пропагандисти будуть продовжувати цим займатися, і тут проблема глобальніша: нам потрібен свій контент», - наголосила пані Герасим'юк.

 

Вона вважає, що український телебізнес провів цей рік неконструктивно: «Проблема наших телеканалів у тому, що за цей рік вони замість того, щоб провести внутрішню дискусію та почати розвивати власне виробництво, займалися тим, щоб відбивалися від критичних зауважень. Ми пропонували їм різні варіанти синергії з кінобізнесом, пропонували, як оптимізувати бюджети. Замість цього деякі продакшни продовжують знімати дешевизну для російського ринку. Я бачу неконструктив з боку телебізнесу».

 

Нагадаємо, 4 листопада Державне агентство України з питань кіно за зверненням Міністерства культури України, Служби безпеки України, а також Національної спілки кінематографістів України прийняло рішення про скасування або відмову в державній реєстрації фільмів та телесеріалів за участі російського актора Михайла Пореченкова, який 30 жовтня приїжджав до Донецька і показово стріляв з крупнокаліберного кулемету в бік українських позицій донецького аеропорту.

 

Не чекаючи рішення Держкіно, телеканал ICTV, а згодом і вся медіагрупа StarLightMedia (СТБ, ICTV, Новий канал, М1, М2, та QTV) 31 жовтня заявили, що знімають з ефіру всі художні фільми та серіали (зокрема, серіал «Агент національної безпеки») з Михайлом Пореченковим.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9000
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду