detector.media
01.12.2014 17:20
Телеканали самі мають відмовитися від проектів за участі Охлобистіна, не чекаючи заборон – Герасим’юк
Телеканали самі мають відмовитися від проектів за участі Охлобистіна, не чекаючи заборон – Герасим’юк

Телеканали самі мають відмовитися від проектів за участі російського актора Івана Охлобистіна, який днями нелегально приїхав на територію України, виступив у підконтрольному терористам Донецьку і зробив декілька скандальним заяв на підтримку «ДНР». Таку думку в коментарі «Детектор медіа» висловила перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк.

 

«Я думаю, що це логічно - щоб канали самі відмовилися від проектів з Охлобистіним, не чекаючи якихось заборон. Канали не мають жити окремо від свого суспільства», - заявила пані Герасим'юк, коментуючи можливість заборони серіалу «Інтерни» за участі Івана Охлобистіна, який нині транслюють телеканали «Україна» і НЛО TV, що входять до складу медіахолдингу «Медіа Група Україна».

 

Пані Герасим'юк нагадала, що Нацрада з питань телебачення і радіомовлення не має повноважень, щоб впливати на контент телеканалів. Водночас вона не виключає, що Експертна комісія з питань розповсюдження і демонстрування фільмів, членом якої вона є, перегляне і скасує прокатні посвідчення фільмів і серіалів за участі Івана Охлобистіна, як зробила це раніше з проектами за участі Михайла Пореченкова.

 

«Я вважаю, що це питання саморегуляції телеканалів - вони давно самі собі мали дати звіт, що робити з російським пропагандистським продуктом. Я також вважаю, що російські політтехнологи даремно витрачають гроші, возячи своїх "звьозд", які вже давно не є такими для української аудиторії. Я передбачала, що вони привезуть Охлобистіна, ще коли ми з каналом СТБ обговорювали їхній сюжет про Охлобистіна, про те, який він хороший батько, який вийшов на СТБ напередодні Дня пам'яті жертв Голодомору», - зауважила пані Герасим'юк.

 

«Російські пропагандисти будуть продовжувати цим займатися, і тут проблема глобальніша: нам потрібен свій контент», - наголосила пані Герасим'юк.

 

Вона вважає, що український телебізнес провів цей рік неконструктивно: «Проблема наших телеканалів у тому, що за цей рік вони замість того, щоб провести внутрішню дискусію та почати розвивати власне виробництво, займалися тим, щоб відбивалися від критичних зауважень. Ми пропонували їм різні варіанти синергії з кінобізнесом, пропонували, як оптимізувати бюджети. Замість цього деякі продакшни продовжують знімати дешевизну для російського ринку. Я бачу неконструктив з боку телебізнесу».

 

Нагадаємо, 4 листопада Державне агентство України з питань кіно за зверненням Міністерства культури України, Служби безпеки України, а також Національної спілки кінематографістів України прийняло рішення про скасування або відмову в державній реєстрації фільмів та телесеріалів за участі російського актора Михайла Пореченкова, який 30 жовтня приїжджав до Донецька і показово стріляв з крупнокаліберного кулемету в бік українських позицій донецького аеропорту.

 

Не чекаючи рішення Держкіно, телеканал ICTV, а згодом і вся медіагрупа StarLightMedia (СТБ, ICTV, Новий канал, М1, М2, та QTV) 31 жовтня заявили, що знімають з ефіру всі художні фільми та серіали (зокрема, серіал «Агент національної безпеки») з Михайлом Пореченковим.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY