Фестиваль документального кіно Docudays UA переносить покази з Ялти до Києва

Фестиваль документального кіно Docudays UA переносить покази з Ялти до Києва

1 Грудня 2014
4539
1 Грудня 2014
11:40

Фестиваль документального кіно Docudays UA переносить покази з Ялти до Києва

4539
Фестиваль документального кіно Docudays UA переносить покази з Ялти до Києва
Фестиваль документального кіно Docudays UA переносить покази з Ялти до Києва

Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA замість запланованих показів в Ялті (Крим) буде демонструвати фільми у Києві через неможливість здійснювати свою діяльність в Криму. Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на директора фестивалю Геннадія Кофмана.

 

«Мандрівний Docudays UA кілька років проходив у Ялті, але через переслідування і погрози арештів та викрадень у анексованому Російською Федерацією Криму всій команді громадської організації «Центр громадянської просвіти "Альменда"», яка є партнером фестивалю в Ялті, довелося переїхати до Києва. Наші партнери готували фестиваль і до останнього сподівалися провести його в рідному місті, але зараз це неможливо», - сказав пан Кофман.

 

Заплановані в Ялті покази пройдуть в Києві на декількох майданчиках з 1 по 15 грудня вперше за 11 років існування мандрівного фестивалю.

 

Після кожного кінопоказу організатори запрошують глядачів на обговорення фільмів і тематичні дискусії про права людини в Україні з відомими правозахисниками і діячами мистецтва.

 

У програму мандрівного фестивалю Docudays UA увійшли фільми, які були продемонстровані в рамках міжнародного фестивалю про права людини 20-27 березня в Києві, зокрема фільми «Євромайдан. Чорновий монтаж», «Кафе вояж» режисера Романа Бондарчука, «Хворісукалюді» Юрія Речинського, «Путінські ігри» Олександра Гентелева.

 

Docudays UA - єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Він проходить щорічно в останній тиждень березня в Києві. По завершенню фестиваль традиційно презентує найкращі фільми під час мандрівного фестивалю з жовтня по грудень. Вхід на всі кінопокази вільний.

 

Нагадаємо, цього року головним переможцем фестивалю Docudays UA став фільм російського режисера Дар'ї Хльосткіної «Останній лімузин». 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у найближчі два роки в Україні почнуть працювати 75 постійно діючих кіноклубів медіапросвіти з прав людини Docudays UA, які відкриються у школах, вищих навчальних закладах (зокрема, для майбутніх працівників пенітенціарної системи), у виправних колоніях, бібліотеках та громадських організаціях. Кіноклуби медіа просвіти мають відкриютися у рамках проекту «Кампанія за права людини в Україні з використанням інструментів Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA», що отримав фінансову підтримку від Європейського Союзу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4539
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду