В Кривому Розі чиновниця вимагає від газети спростування про її причетність до корупції (ВІДЕО)

В Кривому Розі чиновниця вимагає від газети спростування про її причетність до корупції (ВІДЕО)

26 Листопада 2014
6120
26 Листопада 2014
11:24

В Кривому Розі чиновниця вимагає від газети спростування про її причетність до корупції (ВІДЕО)

6120
В Кривому Розі чиновниця вимагає від газети спростування про її причетність до корупції (ВІДЕО)
В Кривому Розі чиновниця вимагає від газети спростування про її причетність до корупції (ВІДЕО)

Начальник управління освіти і науки виконкому Криворізької міськради (Дніпропетровська область) Наталія Касимова вимагає від редакції місцевої «Домашней газеты» спростування інформації щодо її причетності до корупційної схеми. Про це йдеться у сюжеті ТРК «Рудана» від 21 листопада.

 

На сайті управління освіти Криворізької міськради опублікована також приватна вимога Наталі Касимової до «Домашней газеты» про спростування. У ній повідомляється, що у номері газети від 19 листопада була розміщена публікація без зазначення автора про нібито причетність пані Касимової до корупційної схеми з розкрадання бюджетних коштів у закупівлі продуктів для шкіл. Також була розміщена фотографія чиновниці, ім'я та посада як фігуранта справи, у якій ведеться наразі досудове розслідування.

 

«Вимагаю у запланованому найближчому випуску газети «Домашняя газета» з дотриманням вимог ст. 37 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» розмістити спростування, викладених у статті відомостей відносно мене, а саме, що начальник управління освіти і науки виконкому міської ради Касимова Н.О. не причетна до кримінального правопорушення, пов'язаного із розкраданням бюджетних коштів, та відносно проведення по цьому факти щодо мене досудового розслідування», - зазначає чиновниця.

 

У сюжеті пані Касимова зазначила, що їй ніяк не вдавалося зустрітися з головним редактором газети Віктором Коваленко, і  тому її особиста вимога була опублікована на офіційному сайті  управління освіти і науки виконкому Криворізької міськради.

 

Чиновниця також заявила,  що спростування, яке буде опубліковане у газеті через два тижні після виходу оскаржуваної публікації,  буде неактуальним. «Я збираюся відстоювати у суді свою честь та гідність. Так як з цієї статті ми бачимо, що пан Коваленко та його співробітники дуже люблять дітей, у мене виникла ідея... Визначившись з сумою і подавши до суду (на газету. - ТК.), ми залучимо редакцію цієї газети до допомоги нашим навчальним закладам», - зазначила пані Касимова.

 

 

Як повідомляє  Інститут масової інформації (ІМІ), головний редактор «Домашней газеты» Віктор Коваленко визнав помилку видання та обіцяв опублікувати спростування. «У нас випало слово, йшлося про начальника відділу управління. Ми дамо спростування у найближчому випуску», - пообіцяв пан Коваленко.

 

Планується, що матеріал зі спростуванням вийде у номері «Домашней газеты» за 26 листопада.

 

Нагадаємо, 3 жовтня у місті Кривому Розі Дніпропетровської області був відсутній в ефірі телеканал «Рудана», що належить Криворізькій міській раді. Станом на 13.00 9 жовтня в місті Кривому Розі Дніпропетровської області відновлено ефірне мовлення комунальної ТРК «Рудана». Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, посилаючись на генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення Олександра Півнюка, пояснив відсутність мовлення технічними проблемами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6120
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду