24 листопада – зустріч із Мустафою Джемілєвим для киян і переселенців зі сходу та Криму

24 листопада – зустріч із Мустафою Джемілєвим для киян і переселенців зі сходу та Криму

20 Листопада 2014
6098
20 Листопада 2014
17:29

24 листопада – зустріч із Мустафою Джемілєвим для киян і переселенців зі сходу та Криму

6098
24 листопада – зустріч із Мустафою Джемілєвим для киян і переселенців зі сходу та Криму
24 листопада – зустріч із Мустафою Джемілєвим для киян і переселенців зі сходу та Криму

У понеділок, 24 листопада, о 19:00 в готелі «Козацький» відбудеться безкоштовна зустріч з Мустафою Джемілєвим для киян та переселенців зі сходу України та Криму.

 

Мустафа Джемілєв - лідер кримськотатарського народу, всесвітньо відомий правозахисник. На зустрічі він поділиться історією свого життя, на додаток, підніматиметься ряд питань, актуальних для переселенців. Зокрема, говоритимуть про права та свободи громадян, переміщених з тимчасово окупованих територій, та їх порушення, особливо на території кримського півострова. Вказана проблема наразі дуже загострена для людей з кримською пропискою, котрих за Законом України від 27 вересня 2014 року «Про створення вільної економічної зони "Крим" та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України» прирівнюють до нерезидентів, що значно обмежує їх у проведенні банківських операцій.

 

Також на зустрічі розглядатиметься роль Закону України «Про забезпечення прав та свобод внутрішньо переміщених осіб», ухваленого Верховною Радою України 20 жовтня й підписаного Президентом 19 листопада, у формуванні нормативної бази по ВПЛ.

 

У боротьбі за повернення свого народу з місць депортації на батьківщину, в Крим, Мустафа Джемілєв понад 15 років провів у радянських таборах і в'язницях. Він витримав найдовше у світі голодування в 306 днів. Він отримав десятки премій за свою правозахисну діяльність. Цього року він був номінований на Нобелівську премію миру.

 

Для участі необхідно зареєструватися за посиланням (незареєстрованим учасникам може не вистачити сидячих місць).

 

Акредитація ЗМІ за телефонами: 093 841 76 46; 096 444 81 95.

 

Нагадуємо, що студія Alif Films та громадська ініціатива «КримSOS» запустили зйомки документальної стрічки про лідера кримськотатарського народу Мустафу Джємілєва. Проект є некомерційним, а тому він потребує фінансової підтримки.

 

Таміла Ташева, «КримSOS»: «Ми знімаємо фільм не про політику. Не про радянський режим. Ми знімаємо фільм про великого лідера, про велику людину. З його слабкостями, з його захопленнями і страхами».

 

Ольга Моркова, Alif Films: «Мені цікаво знімати цей фільм, тому я для себе хочу ближче пізнати Мустафу Джемілєва. Я хочу дізнатись, що криється за лейблом  «лідер», «політик», я хочу знати його слабкі та сильні сторони, хочу знати, що це за людина...».

 

Збір коштів відбувається на краудфандинговій платформі «Спільнокошт», завдяки якій отримали підтримку такі проекти, як «Громадське телебачення», «Арт-пікнік Слави Фролової» та багато інших. Кошти будуть використані на покриття видатків на першому етапі виробництва фільму.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6098
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду