Макаревич виграв суд в газети «Известия» і письменника Проханова

Макаревич виграв суд в газети «Известия» і письменника Проханова

18 Листопада 2014
4188
18 Листопада 2014
13:00

Макаревич виграв суд в газети «Известия» і письменника Проханова

4188
Макаревич виграв суд в газети «Известия» і письменника Проханова
Макаревич виграв суд в газети «Известия» і письменника Проханова

У Росії суд задовольнив позов музиканта Андрія Макаревич проти російської газети «Известия» і її автора письменника Олексія Проханова. Компенсація, яку вимагав позивач, склала майже 162 тис. грн (500 тис. руб.), повідомив на своїй сторінці у Twitter перший заступник головного редактора радіостанції «Эхо Москвы» Володимир Варфоломеєв.

 

Як пише «Радіо Свобода»,  лідер гурту «Машина времени» наполягав, щоби газета та пан Проханов спростували повідомлення про його концерт  на Донбасі. Позов про захист честі і гідності розглядав Савеловський районний суд Москви.

 

Окрім захисту честі і гідності, Андрій Макаревич також вимагав у суді матеріальної компенсації, яку в разі перемоги в суді пообіцяв перерахувати дітям, які постраждали внаслідок бойових дій на Донбасі.

 

У своїй публікації піж назвою «Певцы и подлецы» пан Проханов стверджує, що Андрій Макаревич виступав перед українськими артилеристами. Сам музикант підкреслює, що давав концерт дітям біженців.

 

Раніше, після серпневого виступу музиканта у місті Святогірську на Донеччині багато російських політиків і громадських діячів назвали дії Андрія Макаревича «антиросійськими» і запропонували позбавити його звань і нагород.

 

Після цього були скасовані виступи співака в багатьох містах Росії. Згодом лідер легендарного гурту написав відкритого листа президенту Росії Володимиру Путіну з проханням зупинити потік «бруду і наклепів».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4188
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду