У Великобританії шестирічний хлопчик здобув фах дипломованого комп’ютерника

У Великобританії шестирічний хлопчик здобув фах дипломованого комп’ютерника

15 Листопада 2014
2802
15 Листопада 2014
15:22

У Великобританії шестирічний хлопчик здобув фах дипломованого комп’ютерника

2802
У Великобританії шестирічний хлопчик здобув фах дипломованого комп’ютерника
У Великобританії шестирічний хлопчик здобув фах дипломованого комп’ютерника

Хлопчик пакистанського походження з Ковентрі став наймолодшим у світі дипломованим фахівцем з комп'ютерів. Аян Куреші (Ayan Qureshi) успішно склав іспити з програмного забезпечення (Microsoft Certified Professional) у п'ятирічному віці, повідомляє BBC. Нині йому вже шість.

 

«Це було складно, однак у насолоду», - прокоментував пан Куреші британській корпорації.

 

Екзаменатори спочатку з пересторогою поставилися до претендента у фахівці через його дитячий вік.       

 

Батько вундеркінда Асім (Asim), який працює ІТ-консультантом, пояснив, що найскладніше було пояснити його синові мову тесту. Однак, маючи чудову пам'ять, він усе схоплював на льоту. Нині він хоче заснувати британський технологічний центр на кшталт всесвітньо відомої Кремнієвої долини у Каліфорнії.    

    

Пан Куреші вперше почав привчати  сина до комп'ютерів коли тому було усього 3 роки. Він дозволяв йому гратися зі старими пристроями, щоби той зрозумів, як працюють жорсткі диски та з материнські плати.

 

У такому віці, вважає Куреші-старший, перевантаження обчисленнями може викликати негативний ефект. Однак  Аян накопичував знання, використовуючи кожну можливість.

 

Родина Куреші переїхала до Великої Британії з Пакистану 2009 року, пише BBC. Мати Аяна Мамуза також здобуває комп'ютерний фах. Вона почувається щасливою й дуже пишається сином. «Я не хочу, щоб  він кожного дня встановлював світовий рекорд, - каже жінка. - Однак бажаю, щоби він досяг у житті усього, на що спроможний».

 

Аян має у родинному домі власну комп'ютерну лабораторію з мережею, яку створив сам. Щодня він вдосконалює знання операційної системи та методів встановлення програм. Шестирічний комп'ютерник мріє заснувати британський технологічний центр на кшталт всесвітньо відомого у каліфорнійській Кремнієвій долині.   

 

Аркадій Сидорук для «Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2802
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду