Радіодиктант національної єдності писатимуть Герасим’юк, Червак, Щербачов та інші

Радіодиктант національної єдності писатимуть Герасим’юк, Червак, Щербачов та інші

7 Листопада 2014
8062
7 Листопада 2014
12:03

Радіодиктант національної єдності писатимуть Герасим’юк, Червак, Щербачов та інші

8062
Радіодиктант національної єдності писатимуть Герасим’юк, Червак, Щербачов та інші
Радіодиктант національної єдності писатимуть Герасим’юк, Червак, Щербачов та інші

Сьогодні, 7 листопада, у прес-центрі Національної радіокомпанії України (вул. Хрещатик, 26) 14-й Всеукраїнський радіодиктант національної єдності писатимуть учасники, чия доля безпосередньо чи опосередковано переплелася з історією Українського радіо. Про це повідомляє НРКУ.

 

Серед запрошених є учасники з багаторічним досвідом: творча родина Анатолій Карпенко - Жанна Боднарук - Андрій Карпенко; заступник голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим'юк, директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо України Богдан Червак. Також є й ті, для кого цьогорічна акція стане дебютом: народний артист України Анатолій Матвійчук; генеральний директор Центру української культури та мистецтва Світлана Долеско; головний диригент «Донбас-опери», народний артист України Василь Василенко; президент Асоціації спортивних журналістів України Валентин Щербачов; письменниця Ірен Роздобудько; бард Ігор Жук; віце-президент грузинського культурно-освітнього центру «Іберія» Наталя Кварахцелія.

 

Нагадаємо, радіодиктант, присвячений Дню писемності та мови і 90-річчю Українскього радіо, розпочнеться о 13:10. Його диктуватиме традиційно автор шкільних підручників з української мови та літератури Олександр Авраменко. Написання радіодиктанту супроводжуватиметься двогодинним прямоефірним марафоном, а в прес-центрі НРКУ диктант писатимуть спеціально запрошені громадські діячі, митці та політики.

 

Вперше за чотирнадцять років диктант писатимуть не за призи чи премії, а лише в ім'я ідеї. Усі кошти, потрібні для проведення акції, - від грошових премій переможцям до кошторису, необхідного для пересилки поштою призів, - було вирішено переадресувати бійцям АТО. Але всі, хто напише диктант без помилок, стануть героями спеціальних сюжетів в ефірі Українського радіо.

 

Також вперше за всі роки проведення акції, окрім традиційних, паперових листів, Українське радіо прийматиме диктанти в електронному вигляді: відскановані або сфотографовані тексти диктантів необхідно відправляти на електронну пошту rd@nrcu.gov.ua.

 

А в Київському університеті імені Б.Грінченка цього дня встановлюватимуть рекорд України з наймасовішого одночасного написання диктанту: тут одразу у кількох навчальних корпусах за парти сядуть і студенти, і викладачі.

 

НРКУ нагадує, що з 2000 року, коли почала проводити Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, отримала щонайменше 150 тис. диктантів від слухачів. В Україні щороку збільшується кількість учасників та розширюється географія. Листи з написаними диктантами надходять не лише з країн Європи, а навіть з Канади, Таїланду та Аргентини.

 

Українське радіо закликає всіх небайдужих долучитися до радіодиктанту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8062
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду