Клінтон закликала запобігти «дробленню інтернету»

11 Грудня 2011
27746
11 Грудня 2011
14:30

Клінтон закликала запобігти «дробленню інтернету»

27746
і переконувала технологічні фірми вживати заходів проти використання їхньої продукції для придушення свободи слова в інтернеті.
Клінтон закликала запобігти «дробленню інтернету»
Державний секретар США Гілларі Клінтон попередила цього тижня уряди в світі, що обмеження на користування інтернетом в рамках національних кордонів можуть мати згубні наслідки для свободи он-лайн та розвитку свободи людини в цілому. Виступаючи на міжнародній конференції в Гаазі перед представниками понад 20 країн, Клінтон також переконувала технологічні фірми вживати заходів проти використання їхньої продукції для придушення свободи слова в інтернеті.
 
Державний секретар США Гілларі Клінтон попередила уряди про те, що запровадження обмежень на доступ громадян до мережі інтернет призвели б до трагічних наслідків в розвитку людських свобод. Клінтон критикувала в Гаазі під час інтернет-конференції обмеження доступу до інтернету в Росії, Китаї, Таджикистані, Узбекистані.

Глава зовнішньої політики США наголосила, що «обмеження у функціонуванні он-лайн означають наступ на громадянські свободи»: «Дроблення глобального інтернету шляхом встановлення замкнутих національних мереж змінило б пейзаж кіберпростору. За таким сценарієм інтернет утримував би людей у низці замкнутих цифрових ковпаків, замість об’єднання їх в глобальних мережах. Дроблення інтернету на шматочки дало б ефект замкнутих в’язниць, а не інноваційний глобальний ринок ідей», – наголосила Держсекретар США.
 
Клінтон також попередила, що уряди, які намагаються встановити національні межі в кіберпросторі, постануть у підсумку перед «диктаторським вибором»: «Вони змушені будуть вибирати між згодою на руйнування стіни чи ж платити високу ціну за придушення обміну ідеями та блокуванням цих процесів між людьми, переслідуваннями громадян».
 
Гілларі Клінтон також наголосила, що деякі країни грубо порушують обмеженням он-лайн процесів права людини та людські свободи: «В Сирії, Ірані, багатьох інших країнах, фактично дуже багато людей були затримані, ув’язнені та навіть вбиті за відкрите висловлювання власних поглядів та за організацію акцій. Наприклад, чи не найвідоміший блогер Росії Олексій Навальний був покараний у вівторок в Москві владою 15 добами арешту після його участі в протестах проти фальшування російських виборів».
 
На саміті ОБСЄ Росія та Білорусь блокували резолюцію зі свободи інтернету
 
Конференція в Нідерландах стала продовженням дискусії саміту ОБСЄ у Вільнюсі, де у вівторок Росія, Білорусь та ще деякі країни завадили представникам більшості країн ОБСЄ ухвалити резолюції про свободу в кіберпросторі.
 
Інтерент-конференцію в Гаазі була спонсорувала компанія Google. Гілларі Клінтон переконувала приватні технологічні компанії виступати проти обмежень в інтернет-просторі. Вона наголосили, що «розумні компанії» добровільно відмовляються продавати технології країнам, котрі придушують свободу слова та вільнодумство в інтернеті. Вона навела приклади, як режими в Сирії, Ірані, Лівії використовували новітні технології для придушення прав людини.
 
Відомо, що користувачі Facebook, Twitter, та інших мереж в інтернеті організовували протести проти диктатур в Сирії, Ірані, Лівії.
 
Гілларі Клінтон закликала компанії обмежувати перепродаж продукції цифрових мереж авторитарним режимам, щоб ті не могли використовувати це проти свободи в інтернеті.
 
Василь Зілгалов, «Радіо Свобода»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Василь Зілгалов, «Радіо Свобода»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27746
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду