«Iнтер»: 13 років ефіру

19 Жовтня 2009
25854
19 Жовтня 2009
13:18

«Iнтер»: 13 років ефіру

25854
«Iнтер»: 13 років ефіру

Напередодні тринадцятої річниці загальнонаціонального телеканала «Інтер» «День» поговорив з Єгором Бенкендорфом, виконавчим продюсером телеканала і людиною, яка всі ці 13 років була безпосереднім учасником і творцем історії телеканала.

 

- Чи відповідає процес розвитку та обличчя канала загалом вашим уявленням про те, якою має бути «перша кнопка країни»? Що конкретно на «Інтері» свідчить про це?

- Так, «Інтер», безсумнівно, був і залишається «першою кнопкою країни». Про це свідчать, насамперед, наші показники. Показники - це виражена в цифрах любов глядача до нас і ці цифри говорять, що нас люблять, нас дивляться. Що стосується саме «облич каналу» - нещодавно в нашій дружній родині з'явився - прекрасний і респектабельний ведучий Євген Кисельов. Не розповідатиму довго про його достоїнства - їх і так знають усі. Скажу лишень, що його поява підтверджує очевидний факт: «перша кнопка країни» - телеканал «Інтер» збирає найкращих! Уже зараз ми робимо новорічний проект «Козаки» з дотепними жартами від «95-го кварталу». Знімаємо в копродакшені з нашими партнерами декілька телевізійних фільмів і серіалів: «Червоні вітрила», «Паршиві вівці», «Все можливо», «Свати» - ці картини глядач нашого канала побачить наступного року. Активно розвивається напрям документального кіно та розважально-соціальний напрямок. Словом, ідей багато, а їхню реалізацію ви побачите на телеканалі «Інтер». Я впевнений у тому, що насамперед телебачення має відповідати головному принципові - нести в суспільство духовні, культурні цінності. Як-то кажуть, сіяти добро. Зараз ми в процесі підготовки до нового проекту, який з'явиться на Різдво. Скажу лише одне - це буде дуже тепла, добра й світла телепрограма, в якій у родинному колі ми будемо співати колядки, щедрівки. Також цього року, і ви про це дізнаєтеся першими, група «Інтеру» братиме участь у ралі «Париж -Дакар». Команда Андрія Цаплієнка братиме участь нарівні з представниками 80-х країн світу. Також хочу зазначити, що канали, які входять до U.A. Inter Media Group, такі наприклад, як НТН і К1, збільшили свою частку з 1% до 5% і з 2% до 3% відповідно. І незабаром, за моїм особистим переконанням, зможуть конкурувати з такими «старожилами» ринку як «1+1», «Новий канал», СТБ.

 

- На українців чекає складний виборчий період. Більшість ЗМІ, безперечно, зосередяться на політиці. І без того завантаженому політикою українському суспільству потрібна буде підтримка, ін'єкції «здорового» телепродукту. Наприклад, просвітницьких програм або розмов із інтелектуалами, яких в Україні, дякувати Богу, досить. Чи ставить «Інтер» перед собою цю проблему, і як її вирішуватиме?

- А чому одне повинно суперечити іншому? Наприклад, та ж «Велика політика» - це і політичне шоу і бесіда з інтелектуалом, яким, безсумнівно, є Євген Кисельов, і багато хто з гостей студії. Ми дійсно не хочемо перевантажувати нашого телеглядача політикою, якої, по-моєму, зараз більш ніж достатньо скрізь. Тому ми не плануємо запускати якихось щоденних додаткових політичних телепроектів. Щодо просвітницьких, ми маємо намір працювати в цьому напрямку, щоправда, поки що в нас немає точно намічених планів щодо того, що саме буде, в якому форматі.

 

- Ви згадали Євгена Кисельова, який нещодавно з'явився на «Інтері». Безперечно, українському глядачеві потрібні професійні журналісти в ефірі. Але яка ситуація щодо вирощування наших власних професіоналів? Адже талантів на українському телебаченні не бракує.

- Ми були б щасливі, якби в нас було більше журналістів такого рівня, як Євген Олексійович, і з радістю запрошували б їх на «Інтер». І свої кадри ми також вирощуємо. Для цього в нас є свій «інкубатор» із назвою «Інтершкола». Я гадаю, що вже дуже скоро результат нашої майже чотирирічної праці глядачі побачать на екранах.

 

- Нещодавно канал пережив черговий менеджерський катаклізм. Як зміняться орієнтири у зв'язку з цим?

- Мені здається, ми вчинили б не вірно й не професіонально, якби після зміни менеджменту канала відразу кинулися змінювати наші орієнтири. По-друге, було б помилково і неправильно їх змінювати щодо нашої аудиторії. У нас був і є єдиний орієнтир - глядач. І при будь-якому менеджменті орієнтири не зміняться. Ми були й залишимося родинним каналом, орієнтованим на якнайширшу глядацьку аудиторію.

 

- Останнім часом (у тому числі в зв'язку з виборами, які наближаються) звучать заклики до об'єднання медійного середовища. Але питання в тому, навколо чого об'єднуватися? Як повинна виглядати кооперація українських журналістів і ЗМІ? Яким має бути стрижень?

- Дійсно, зараз в усьому світі помітна тенденція до загального об'єднання. Створюються спілки і об'єднання робітників, лікарів і, в тому числі, журналістів. На мій погляд, головним принципом, стрижнем, як би це не банально звучало, мають бути - чесність, об'єктивність і професіоналізм у всьому, що вони роблять. Одне точно можу сказати - всі профспілки та інші організації, які нав'язуються медіа-співтовариству з боку держави, приречені на неповагу з боку професіоналів. Об'єднання має відбутися природним шляхом і навколо справжніх гуру професії, а не навколо невдах і медіа-чиновників.

 

- Щороку «День» організовує Міжнародний фотоконкурс і проводить фотовиставку, до висвітлення якої залучаються багато які телеканали, які таким чином об'єднуються навколо правдивого образу України та українців. Чи не вважаєте ви, що це красивий привід для кооперації?

- Абсолютно з вами згоден. Я вважаю, що саме любов до нашої країни - України та її громадян повинна бути основоположною для всіх і вся, що робить кожен із нас у цьому житті. В ефірі нашого телеканала, наприклад, у ранковому шоу в нас є рубрики - «Дивовижна країна». Як не сумно це звучить, але наші громадяни в своїй більшості, на жаль, не знають України, не уявляють які мальовничі місця, багатства таїть вона в собі. У цьому контексті я пригадую одну знакову в цьому сенсі ситуацію, яка розігралася в мене перед очима під час зйомок «Ігор патріотів». Під час перерви знімального процесу один із уболівальників Китаю опустив їхній національний прапор і, вочевидь, знічев'я почав бити ним по своїй нозі. У цей час до нього підбігла китаянка, яка схопила цей прапор і притискуючи його до свого серця, висловила цілковите обурення з приводу такого зневажливого поводження з національним символом. Мені здається, це яскравий приклад поваги й гордості за свій народ і свою країну. Щодо вашої щорічної фотовиставки, то наступного року ми обов'язково підтримаємо її!

 

Олена Рябець, газета «День»

 

Фото - day.kiev.ua

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олена Рябець, «День»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25854
Теги:
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
работнег2
5324 дн. тому
и мне повысьте зарплату! а то вся в "Хлопушке" остаётся! и вообще не понятно кто это так хорошо там устроился, неплохо так обдирают. Непонятно что еще больше денег приносит - канал или столовая.
работник
5326 дн. тому
К этим усехам канала, хотелось бы еще и повышение зарплаты, которая "замерзла" уже как года три. А то менее рейтинговые каналы повышают, а Интер по зарплате самый бедный. Зато хозяин очевидно за счет этогобагатый.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду