Польща не словом, а ділом за Україну

30 Листопада 2004
598
30 Листопада 2004
14:26

Польща не словом, а ділом за Україну

598
Сусіди українців своєю присутністю в Києві вже довели активну солідарність з помаранчевими.
Польща не словом, а ділом за Україну
На території своєї держави поляки також всіляко намагаються підтримати прагнення України до свободи і демократії. Понад 100 локальних польських газет включилися в акцію „Помаранчеві логотипи”. На заклик польської Асоціації місцевої преси висловити підтримку українській опозиції відгукнулися видавці з усієї країни. До своїх звичних логотипів польські газети додають помаранчевий колір, вміщують поряд із назвою видання зображення помаранчевої стрічки. Крім того газети-учасники акції публікують своє „Звернення до українського народу”, де зокрема сказано:„Нащодень ми, газети сприяємо нашим читачам у розв’язуванні найскладніших проблем, захищаємо їх від зла, характерного для локальної Польщі. Стаємо на бік справедливості у наших ґмінах, повітах та воєводствах. Сьогодні мусимо горою стояти за наших східних сусідів, виявити нашу підтримку, нашу солідарність, наше сприяння у боротьбі за правду і свободу”. Крім того, 5 грудня уся Польща молитиметься за Україну. У кожному польському храмі під час недільних Богослужінь благатимуть Господа за мир і справедливість в Україні, позаяк наступна неділя оглошена „Днем молитви за український народ”. З такою ініціативою виступила Конференція польських єпископів, що саме відбулася у Ченстохові – найбільший святині Польщі. Єпископ Лібера назвав рішення Конференції „виявом солідарності з українським народом”. Коментуючи для Католицького Агентства Інформації чин польських єпископів, прес-секретар Конференції отець Юзеф Кльох сказав, що єпископи бажають українському народові жити у вільному й демократичному суспільстві.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
журналістська ініціатива "Правда переможе"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
598
Читайте також
08.10.2001 15:37
gazeta,ru" target="_blank">"газета,ru"
1 127
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду