Волинська облрада перебрала на себе функції губернатора Француза

26 Листопада 2004
580
26 Листопада 2004
12:46

Волинська облрада перебрала на себе функції губернатора Француза

580
В ніч з четверга на п’ятницю Волинська обласна рада висловила недовіру губернатору Анатолію Французу.
Волинська облрада перебрала на себе функції губернатора Француза
За відставку Француза проголосувало 52 депутати із 60, які приїхали на сесію.

Рада мотивувала свою позицію тим, що він не зміг забезпечити повністю чесні вибори в области. Як передає кореспондент журналістської ініціативи «Правда переможе» Юрій Конкевич, депутати наголошували, що облдержадміністрація перетворилася фактично у передвиборчий штаб Януковича.

Також депутати визнали таким, що втратило чинність рішення ради „Про делегування окремих повноважень обласної ради обласній державній адміністрації”, зобов’язала голову ради Василя Дмитрука взяти на себе всю повноту виконання зазначених повноважень місцевого органу виконавчої влади. Депутати посилалися на Європейську хартію самоврядування, ситатті 1 та 44 Закону про місцеве самоврядування в Україні, а також останні рішення міських та районних рад Волині.

Найближчим часом на сесії облради буде здійснено формування виконавчих органів влади для здійснення цих функцій. Голова Волинської облради Василь Дмитрук, який прийшов на сесію у помаранчевому шарфі, вибачився перед громадою за те, що довелося довго чекати цього рішення, і подякував людям за виявлення активної громадянської позиції.

Сесія проходила до 2 години ночі, а під її стінами від 9 ранку попереднього дня весь час проходив мітинг. Рішення депутатів дочекалися кілька тисяч лучан. Люди скандували „Ющенко – Президент” та „Молодці!” голові Василю Дмитруку та депутатам ради, які вийшли до народу.

Протягом четверга на майдані перед Волинською ОДА проходив багатотисячний мітинг, а над приміщенням структури помаранчем майорать 2 прапори „Так! Ющенко!”.

Зранку п’ятниці про реакцію на вчорашні події Француза невідомо.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
580
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду