Керівник міліції під Адміністрацією: Ми будемо тільки оборонятися

24 Листопада 2004
646
24 Листопада 2004
21:34

Керівник міліції під Адміністрацією: Ми будемо тільки оборонятися

646
Кореспондент журналістської ініціативи «Правда переможе» Тетяна Марченко взяла інтерв’ю у керівника управління охорони громадського порядку МВС України Олександра Савченка, що керує діями міліції під Адміністрацією Президента.
Керівник міліції під Адміністрацією: Ми будемо тільки оборонятися
Що зараз відбувається?

Зараз абсолютно заблокована Адміністрація Президента. Група з 50 молодих людей – не буду казати, чи це прихильники Ющенка – ми не перевірили - пробили колеса «Камазу». Якщо так буде далі йти, ми будемо якимсь чином думати як це припинити. Ми будемо насильно прибирати цих людей. Якщо вони будуть чинити спротив, ми будемо їх затримувати.

А що стосується інших людей?

До тих людей, хто просто стоїть, в нас особливих питань немає. Але рано чи пізно їм доведеться відповідати за блокування доріг. Кримінальну справу щодо тих, хто стоїть на Хрещатику, ми порушувати не будемо. Але ніхто не має права перешкоджати руху транспорту.

Яка Ваше відношення до того, що відбувається?

Я посадова особа і буду підтримувати того, кого оголосить Президентом ЦВК. Або визнають за рішенням суду.

Що буде далі?

Я вірю в мудрість молоді, яка перебуває на Майдані, що вона не буде атакувати нас. І не тільки тому, що знає, що ми можемо відповісти, але й тому, що вони розумні люди.

А якщо Вам віддадуть наказ відтісняти людей?

Ніхто не може дати нам такого наказу. Ми можемо тільки оборонятися. Якщо на нас нападуть, ми не будемо займати пасивну позицію, як в 2001 році, коли нас били.

Ваші родичі є на Майдані?

Поки що не зустрічав.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
646
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду