НМПУ відзначає 10-річчя з дня заснування

НМПУ відзначає 10-річчя з дня заснування

28 Жовтня 2014
3498

НМПУ відзначає 10-річчя з дня заснування

3498
НМПУ відзначає 10-річчя з дня заснування
НМПУ відзначає 10-річчя з дня заснування

Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) святкує 10 років з дня заснування. Голова НМПУ Юрій Луканов привітав членів організації спеціальним листом.

 

«Шановні  колеги! У мені просто вилетіло з голови, бо я зараз у Маріуполі і займаюся журналістською роботою. Сьогодні 10 років від дня створення Незалежної медіапрофспілки. Загалом перші організації почали утворюватися раніше, але в єдину вони об'єдналися 28 жовтня 2010 року», - написав Юрій Луканов.

 

Він нагадав, що НМПУ разом з іншими медійними організаціями брала участь у журналістській революції 2004 року, акціях протесту проти ухвалення закону про наклеп, захищала права журналістів.

 

Він також нагадав, що медіапрофспілка була активною, коли почався Майдан. «Ми роздавали журналістам жилети з написом "Преса" та захищали в суді. Коли почалася війна, то ми вжили заходів, щоб навчити журналістів, як працювати в гарячих точках. Підготували шість тренерів за програмою Міжнародної федерації журналістів. Ми навчаємо журналістів, як не потрапити під кулі й до полону, і, в той же час, зробити якісний матеріал для своєї редакції. Можна перелічити купу справ, які профспілка вигравала в суді. Кожен член організації може розраховувати на юридичний захист», - написав пан Луканов.

 

Нагадаємо, НМПУ була створена 28 жовтня 2004 року на установчих зборах і є першою всеукраїнською профспілкою працівників медіасфери та єдиною профспілкою, що входить до Міжнародної федерації журналістів (IFJ).

 

Метою НМПУ є захист професійних, соціальних, економічних і трудових інтереси своїх членів у відносинах з роботодавцями, владними структурами та іншими організаціями. Наразі профспілка об'єднує 18 медіа-профспілок з Києва, Одеси, Сімферополя, Севастополя, Кременчука, Херсону, Нової Каховки, Змієва, Чернігова, Рівного, Кіровограда, Ужгорода, Чернівців, Житомира, Миколаєва, Дніпропетровська, Дніпроджержинська, Сум.

 

Приєднатися до Незалежної медіапрофспілки можуть журналісти з будь-якого регіону України. Наразі до неї входить близько 600 медійників.

 

«Детектор медіа» вітає колег!

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3498
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду