У Миколаєві активісти затримали журналістів з Криму, які приїхали знімати Шуфрича

У Миколаєві активісти затримали журналістів з Криму, які приїхали знімати Шуфрича

17 Жовтня 2014
3307

У Миколаєві активісти затримали журналістів з Криму, які приїхали знімати Шуфрича

3307
У Миколаєві активісти затримали журналістів з Криму, які приїхали знімати Шуфрича
У Миколаєві активісти затримали журналістів з Криму, які приїхали знімати Шуфрича

Сьогодні, 17 жовтня, активісти, які зібралися під готелем «Олександрівський» у Миколаєві, де зупинився нардеп Нестор Шуфрич, затримали кримських журналістів, що намагалися видати себе за знімальну групу місцевого телеканалу. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

Активісти запевняють, що затримані журналісти є провокаторами і з ними повинна «розібратись міліція». «Це провокатори, які навмисне приїхали сюди, щоб створювати картинку для російського ТБ. Вони з Криму, а намагалися нас переконати, що працюють чи то на місцевому телеканалі "Март", чи то на "1+1". Нехай міліція з ними розбереться», - стверджують активісти.

 

Згодом з'ясувалося, що цю знімальну групу бачили на інших заходах, де вони представлялися телеканалом «Київська Русь». У чоловіка і жінки вилучили посвідчення членів Національної спілки журналістів України (НСЖУ), видане в нині окупованому Криму. Затриманих доправили до райвідділку міліції, де мають встановити їх особи і чим вони займалися у Миколаєві.

 

Як повідомляє «Укрінформ», сьогодні у Миколаєві нардепа Нестора Шуфрича закидали яйцями біля обласної держадміністрації. Потім епіцентр подій перемістився до готелю «Олександрівський», де зупинився нинішній опозиціонер і мав проводити прес-конференцію.

 

Нагадаємо, позаштатний кореспондент телеканалу «Первый крымский» Анна Мохова, яку було затримано українськими спецслужбами близько місяця тому у зоні АТО, звільнена у ніч на 22 вересня.  9 вересня головний редактор ДТРК «Крым» Катерина Козир заявила, що у зоні АТО на Донбасі зникла журналістка з Криму Анна Мохова. Водночас 28 серпня Служба безпеки України надала офіційну інформацію про затримання Анни Мохової. Голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що сили АТО затримали двох громадян Росії, які за завдання терористичної організації ДНР поширювали неправдиву інформацію панічного змісту. За словами Валентина Наливайченка, затримані мали посвідчення журналістів і взаємодіяли з одним із телеканалів у Криму.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3307
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду