Нацрада визнала відповідними Європейській конвенції сім британських нішевих каналів

Нацрада визнала відповідними Європейській конвенції сім британських нішевих каналів

15 Жовтня 2014
3913

Нацрада визнала відповідними Європейській конвенції сім британських нішевих каналів

3913
Нацрада визнала відповідними Європейській конвенції сім британських нішевих каналів
Нацрада визнала відповідними Європейській конвенції сім британських нішевих каналів

15 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визнала зміст семи британських телеканалів (FilmBox Arthouse, Filmbox, Fightbox HD, Fastnfunbox HD, Docubox HD, Fashionbox HD і 360tunebox) таким, що відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та чинного законодавства України.

 

Відповідне рішення Нацрада прийняла, розглянувши звернення дистрибутора - дніпропетровської компанії «Сонар».

 

FilmBox Arthouse - це кіноканал, що показує фільми незалежних виробників з усього світу. Надається перевага контенту, в якому мистецька складова перевищує комерційну. Має ліцензію Ofcom (Велика Британія). Програми з обмеженим доступом (насилля, еротика) відсутні. Мова - англійська та російська.

 

Filmbox - кіноканал загального інтересу, який включає художні стрічки різноманітних жанрів (комедії, бойовики, мелодрами, трилери та фантастику). Має ліцензію Ofcom (Велика Британія). Програми з обмеженим доступом (насилля, еротика) відсутні. Мова - англійська та російська.

 

Fightbox HD - канал, присвячений бойовим мистецтвам. ). Має ліцензію Ofcom (Велика Британія). Програми з обмеженим доступом (насилля, еротика) відсутні. Мова - англійська та російська.

 

Fastnfunbox HD - канал для прихильників екстремальних видів спорту. Трансляції чемпіонатів та змагань зі серфінгу, скейтбордингу, сноубордингу, мотокросу та інших екстремальних видів спорту. Має ліцензію Ofcom (Велика Британія). Програми з обмеженим доступом (насилля, еротика) відсутні. Мова - англійська та російська.

 

Docubox HD - кіноканал, що показує документальні стрічки. Має ліцензію Ofcom (Велика Британія). Програми з обмеженим доступом (насилля, еротика) відсутні. Мова - англійська та російська.

 

Fashionbox HD - канал про моду, стиль, красу. Має ліцензію Ofcom (Велика Британія). Програми з обмеженим доступом (насилля, еротика) відсутні. Мова - англійська.

 

360tunebox - цілодобовий телеканал сучасної музики, орієнтованої на аудиторію від 16 до 45 років. Має ліцензію Ofcom (Велика Британія). Програми з обмеженим доступом (насилля, еротика) відсутні. Мова - англійська.

 

Під час моніторингу реклами чи іншої комерційної інформації у вказаних програмах не зафіксовано.

 

Як відомо, Нацрада відмовилася від ведення так званого списку адаптованих каналів, який не був зареєстрований у Міністерстві юстиції, натомість останнім часом визнає деякі російські та білоруські канали такими, що не відповідають Європейській конвенції про транскордонне телебачення та вимогам українського законодавства.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3913
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду