На Київщині журналіст дістав вогнепальне поранення під час виконання професійних обов’язків

На Київщині журналіст дістав вогнепальне поранення під час виконання професійних обов’язків

14 Жовтня 2014
2237

На Київщині журналіст дістав вогнепальне поранення під час виконання професійних обов’язків

2237
На Київщині журналіст дістав вогнепальне поранення під час виконання професійних обов’язків
На Київщині журналіст дістав вогнепальне поранення під час виконання професійних обов’язків

Журналіст місцевого інтернет-видання дістав поранення у голову від учасника зборів рибалок, на яких мали обговорювати зміну членів правління «Спілки рибалок», що займається облаштуванням місцевої річки у Василькові (Київська область). Про це повідомляє  ВЗГ ГУМВС України в Київській області та  йдеться у сюжеті ТСН каналу «1+1».  

 

Як йдеться у сюжеті ТСН, журналіст знімав репортаж для місцевого інтернет-видання. Один із учасників зібрання рибалок попросив журналіста не знімати і залишити збори. Між ними виник конфлікт. Після сварки розлючений активіст пішов до свого будинку, зарядив пістолет і повернувся вже зі зброєю. Кореспондент сів у машину і поїхав з місця події,  але активіст встиг тричі вистрелити. Поранення було несмертельним, журналісту зробили операцію, але тепер він не чує на одне вухо. «Він навмисно повернувся до себе додому взяв зброю і здійснив навмисні постріли. Ми розцінюємо це як замах на вбивство. Він знаходиться під вартою», - цитує ТСН правоохоронців.

 

Як повідомляє ГУ МВС України в Київській області, до чергової частини Васильківського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від медичного працівника районної лікарні про те, що до приймального покою доправлено 53-річного чоловіка з вогнепальним пораненням голови. Як з'ясували працівники міліції,  місцевий журналіст здійснював зйомку зборів товариства мисливців і рибалок, на якій обговорювалися питання надання частини річки в оренду.

 

«Під час перемовин між кореспондентом та одним з рибалок виникла сварка. Давні недруги знову почали з'ясовували непорозуміння - журналіст, доводячи свою правоту, декілька раз ударив рукою в плече пенсіонера. Після того, як здавалося, конфлікт був вичерпаний, роздратований літній чоловік, аби помститися, пішов додому, де взяв зареєстрований на його ім'я пристрій для відстрілу гумовими кулями. Повернувся на місце сварки і в той час, коли його кривдник вже від'їжджав на власному авто, здійснив два постріли у відкрите водійське вікно автомобіля», - повідомляє ГУ МВС України в Київській області. 

 

За інформацією правоохоронців, зараз здоров'ю потерпілого, що знаходиться в реанімаційному відділенні районної лікарні, нічого не загрожує, його стан стабільний.

 

Після інциденту працівники МВС затримали рибалку, який скоїв замах на вбивство журналіста. Підозрюваного, 66-річного місцевого жителя, було доправлено до міськвідділу міліції, де він зізнався у скоєному і дав свідчення. Речові докази, а саме: пристрій для відстрілу гумовими кулями і магазин, вилучені та скеровані на експертизу.

 

Слідчим відділом Васильківського МВ ГУМВС України в Київській області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 («Замах на умисне вбивство») Кримінального кодексу України. Рибалці загрожує позбавлення волі від 7 до 15 років позбавлення волі. Триває досудове слідство.

 

Нагадаємо, видання «Наші грошей» стверджує, що має у своєму розпорядженні фото дачі заступника генпрокурора Анатолія Даниленка. За даними «Наших грошей», маєток пана Даниленка знаходиться поблизу сіл Хлепча та Солтанівка Васильківського району Київської області, яку вивели з державної власності за схемою, популярною у 90-х роках. Усього було привласнено 140 га землі зі ставками, що складає територію більше, ніж «Межигір'я» Віктора Януковича.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2237
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду