У Житомирі прихильники кандидата в нардепи заблокували ОДТРК і напали на журналістів (ВІДЕО)

У Житомирі прихильники кандидата в нардепи заблокували ОДТРК і напали на журналістів (ВІДЕО)

13 Жовтня 2014
3731

У Житомирі прихильники кандидата в нардепи заблокували ОДТРК і напали на журналістів (ВІДЕО)

3731
У Житомирі прихильники кандидата в нардепи заблокували ОДТРК і напали на журналістів (ВІДЕО)
У Житомирі прихильники кандидата в нардепи заблокували ОДТРК і напали на журналістів (ВІДЕО)

Ввечері 10 жовтня прихильники кандидата по округу №62 (Житомир) Юрія Бобра заблокували вхід до житомирської ОДТРК, що знаходиться на вулиці Театральній, і не пропускали журналістів до їх робочих місць. Про це повідомляє видання «Житомир.інфо».

 

Мітингувальники заявили, що нікого не пропустять до приміщення Житомирської ОДТРК, допоки там не закінчиться прямий ефір їхнього кандидата. Одна з мітингувальниць кричала: «Наш мер - Бобер! До свіданія!», незважаючи, що Юрій Бобер балотується у народні депутати.

 

Особливо агресивно поводилася Алла Редчук, керівник благодійного центру «Полісся», який, як стверджує видання, заснував Юрій Бобер. Як видно на відео, мітингувальниця не тільки перешкоджала журналістам пройти на свої робочі місця, але й накинулася на медійників з брудною лайкою. У відповідь на попередження однієї з журналісток, що дії тих, хто блокують телецентр, підпадають під ст.171 ККУ про перешкоджання професійній діяльності журналістів вона почала кричати: «До свидания! Ты продажная! Ты слушай, ты то «1+1», то «2+2», то непонятно, кто ты есть на самом деле!».

 

Алла Редчук (зліва) відверто порушувала закон, але міліціонери її не затримали

 

До образ з боку пані Редчук приєдналась інша мітингувальниця, яка теж напала на журналістку з лайкою: «Ти - брехуха!». «А брехливых мы не пускаем! Вали отсюда по-хорошему! Тебя никто не пустит!», - заявила керівник благодійного центра кандидата у народні депутати.

 

 

На прохання представитись і на попередження міліціонера, що мітингувальники не мають права блокувати державну установу Алла Редчук заявила: «Не буду представляться! Ми - житомиряни! Имеем право, потому что журналисты брешут!».

 

Будівлю розблокували тільки тоді, коли Юрій Бобер вийшов з приміщення Житомирської ОДТРК. Його прихильники зустріли його оплесками і криками «Ура!».

 

Прихильники кандидата в депутати пана Бобра (справа) зустріли його оплесками - міліціонери намагалися його захистити

 

За фактом інциденту двоє житомирських журналістів звернулися до міліції з приводу перешкоджання професійній діяльності.

 

Нагадаємо, 7 жовтня близько 21.00 в місті Житомирі по вулиці Піонерська невідомі намагались здійснити замах на журналістку місцевого видання «20 хвилин» Марію Шомко. Вона пов`язує інцидент зі своєю професійною діяльністю, саме, з публікацією про побиття ув'язненого Житомирської виправної колонії № 4 Івана Ноджака, який подавав численні скарги на корумповану внутрішню політику керівництва колонії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3731
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду