Прокуратура виграла суд першої інстанції щодо приміщення кінотеатру «Жовтень» (ДОПОВНЕНО)

Прокуратура виграла суд першої інстанції щодо приміщення кінотеатру «Жовтень» (ДОПОВНЕНО)

7 Жовтня 2014
4648

Прокуратура виграла суд першої інстанції щодо приміщення кінотеатру «Жовтень» (ДОПОВНЕНО)

4648
Прокуратура виграла суд першої інстанції щодо приміщення кінотеатру «Жовтень» (ДОПОВНЕНО)
Прокуратура виграла суд першої інстанції щодо приміщення кінотеатру «Жовтень» (ДОПОВНЕНО)

7 жовтня Господарський суд міста Києва у повному обсязі задовольнив вимоги прокуратури Подільського району столиці та зобов'язав ТОВ «Кіноман» «повернути у розпорядження громади» цілісний майновий комплекс кінотеатру «Жовтень». Про це 7 жовтня повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

 

У прокуратурі стверджують, що в ході перевірки, проведеної за зверненням Департаменту комунальної власності КМДА, встановили, що з 2011 року ТОВ «Кіноман» «безпідставно користується приміщеннями кінотеатру для здійснення своєї підприємницької діяльності».

 

«Зокрема, з'ясовано, що Київрада не приймала рішень про надання в оренду "Кіноману" цього майна. Так само не існує жодних судових рішень про визнання права зазначеного товариства на користування приміщеннями кінотеатру», - йдеться в повідомленні прокуратури.

 

Прокуратура звернулася до суду з позовом щодо звільнення займаних приміщень кінотеатру. Суд, за даними прокуратури, задовольнив вимоги позивача в повному обсязі.

 

Нагадаємо, ТОВ «Кіноман» є правонаступником комунального підприємства-кінотеатру та власником торгової марки «Жовтень», і забезпечує сьогодні організаційну діяльність кінотеатру.

 

«Детектор медіа» намагається отримати коментар Людмили Горделадзе, директора ТОВ «Кіноман».

 

Людмила Горделадзе не коментує рішення суду, доки не ознайомиться з його текстом. Разом з тим, вона зауважила, що це лише перша судова інстанція.

 

Пані Горделадзе нагадала, що кінотеатр «Жовтень» пройшов уже не один судовий процес з приводу виселення з приміщення. «10 жовтня виповнюється 11 років, як колектив кінотеатру Жовтень бореться за те, щоб кінотеатр був у комунальній власності і в управлінні колективу. За цей час ми здобули досвід захисту нашого комплексу від рейдерів різного роду і різних політичних партій», - заявила пані Горделадзе.

 

Вона також нагадала, що ще влітку кінотеатр пройшов комісію, яка мала затвердити всі формальності для підписання нового договору оренди Київради з ТОВ «Кіноман», однак Київрада досі не ухвалила цього рішення.

 

Раніше пані Горделадзе заявляла, що прокуратура, Київрада і Департамент комунальної власності через суд намагаються виселити кінотеатр «Жовтень». За її словами, з 2005 року ТОВ «Кіноман» є орендарем цілісного майнового комплексу державного комунального підприємства «Кінотеатр "Жовтень"» на підставі договору оренди, який було визнано укладеним за рішенням Господарського суду міста Києва і який є чинним до 2020 року. Головне управління комунальної власності, яке мало поставити підпис на договорі, рішення суду не виконало і згодом не один раз судилося з ТОВ «Кіноман» про розірвання договору оренду.

 

Зі свіжим позовом про виселення ТОВ «Кіноман» Київська міськрада звернулася до Господарського суду Києва 4 грудня 2013 року. Інтереси влади представляв перший заступник прокурора Подільського району Києва. Позов ініціював міський Департамент комунальної власності.

 

Відстоюючи своє право на діяльність у сфері культури, «Кіноман» розпочав збір підписів небайдужих до якісного кіно киян. Для того, щоб питання щодо продовження оренди приміщення було розглянуто на відкритому засіданні Київради, необхідно було зібрати тисячу підписів для звернення до заступника київського міського голови, секретаря Київської міської ради Галини Гереги з метою врегулювати ситуацію. У результаті свою підтримку «Жовтню» засвідчили 4 тисячі громадян.

 

З юридичними нюансами процесу щодо приміщення «Жовтня» можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4648
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду