До 30 вересня – прийом заявок на семінар у Берліні для молодих журналістів з Білорусі, Молдови, України та Росії

22 Вересня 2014
3037
22 Вересня 2014
16:41

До 30 вересня – прийом заявок на семінар у Берліні для молодих журналістів з Білорусі, Молдови, України та Росії

3037
До 30 вересня – прийом заявок на семінар у Берліні для молодих журналістів з Білорусі, Молдови, України та Росії

З 1 по 9 листопада в Берліні (ФРН) відбудеться семінар для молодих журналістів з Білорусі, Молдови, України та Росії на тему «"Сепаратисти", "терористи", "фашисти". Журналістика і "правда" під час конфлікту».

 

Організатори семінару - фонд taz-Panterstiftung, Барбара Ертель (газета taz), Пітер Лізеґанґ (offrabbit-transitions).

 

«"Об'єктивність", "істина" - гучні слова, красиві слова, часто використовувані слова: але яка їх ціна? Журналісти можуть мати велику владу, вплив - це також може неправильно використовуватися як самими журналістами, так і органами влади. Потенціал для неправильного використання зростає під час конфлікту, який зараз має місце у Східній Європі. На цьому семінарі ми хочемо розглянути ці питання. Ми прекрасно розуміємо, що семінар не в змозі дати остаточні відповіді; швидше віримо, що дискусії в рамках семінару сприятимуть підвищенню поінформованості про спірні сторони», - анонсують організатори.

 

Під час семінару учасники мають написати статтю на тему семінару.

 

Поїздка до Берліна відбувається індивідуально або в групах з відповідних країн. Тип транспорту (літак, потяг, автобус) узгоджується між учасниками й організаторами. Проживання в Берліні передбачено в кімнатах на двох осіб. Семінар покриває всі витрати на прибуття і відправлення, поїздки по Берліну, проживання, сніданки і більшість харчування. Учасники повинні розрахувати витрати на інше харчування не більше 50 євро.

 

Вимоги до участі:

- робота в якості журналіста в газеті, інформаційному агентстві або інтернет-виданні;

- добре знання російської мови, знання англійської та / або німецької мови є перевагою.

 

Зацікавлені кандидати мають надіслати такі документи (російською, німецькою або англійською мовами):

- поточне резюме (у тому числі вказати знання мов);

- мотиваційний лист обсягом не більше однієї сторінки (у тому числі електронні адреси двох осіб з області журналістики, які можуть надати свої рекомендації).

 

Файли приймаються у форматі Word або PDF, їх необхідно назвати таким чином: LastName.CV ...; lastName.motivation ...

 

Також учасники мають повідомити організаторам, чи мають вони візу на період семінару (інформація потрібна лише для організаційних цілей і не впливає на результати відбору).

 

Документи та додаткові запитання приймаються не пізніше 30 вересня 2014 року на адресу: offrabbit.transitions@googlemail.com.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3037
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду