Колектив Запорізької ОДТРК хоче повернути гендиректора, якого звільняє Держкомтелерадіо

Колектив Запорізької ОДТРК хоче повернути гендиректора, якого звільняє Держкомтелерадіо

3 Вересня 2014
3832

Колектив Запорізької ОДТРК хоче повернути гендиректора, якого звільняє Держкомтелерадіо

3832
Колектив Запорізької ОДТРК хоче повернути гендиректора, якого звільняє Держкомтелерадіо
Колектив Запорізької ОДТРК хоче повернути гендиректора, якого звільняє Держкомтелерадіо

Колектив Запорізької обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) заявив свій протест проти непродовження контракту Державного комітету телебачення і радіомовлення з генеральним директором компанії Олександром Коваленком (на фото). Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на журналістку Ларису Малу, що опублікувала текст заяви ОДТРК у своєму Facebook.

 

У заяві колективу Запорізької ОДТРК, яку підписало 250 спіробітників, йдеться про стурбованість рішенням Держкомтелерадіо про непродовження контракту з генеральним директором ЗОДТРК Олександром Коваленком. «Змінювати очільника регіонального державного ЗМІ - професіонала і людину, яка впроваджує у життя державницьку позицію, у цей час вважаємо недоцільним і неприпустимим. Коваленко О.С. має значний фаховий досвід: працював у ЗОДТРК редактором ТО радіомовлення, редактором ТО інформаційних програм ТБ, обіймав посади заввідділом ТО громадсько-політичного мовлення та заввідділом ТО інформаційних програм», - повідомляють працівники ОДТРК.

 

Як повідомив «Детектор медіа» голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, 2 вересня він ухвалив рішення про непродовження контракту з Олександром Коваленком. Наразі конкурс на заміщення вакантної посади генерального директора телеканалу «Запоріжжя» не оголошений, але це буде зроблено протягом двох-трьох днів.

 

Водночас співробітники ЗОДТРК стверджують, що на їх керівництво здійснюється тиск з боку окремих членів Народної ради Запорізького Майдану,  у компанії проводиться «громадська ревізія». Так дії, за переконанням підписантів, мають на меті зміну керівника телерадіокомпанії.

 

Спіробітники ЗОДТРК сподіваються, що думка колектива буде врахована, і Олександр Коваленко залишиться на чинній посаді.  «Кандидатуру ймовірного керівника просимо узгодити з трудовим колективом ЗОДТРК. Наполягаємо також, щоби Коваленко О.С. взяв участь у новому конкурсі на посаду генерального директора ЗОДТРК», - йдеться у заяві.

 

Далі «Детектор медіа» публікуємо заяву повністю:

 

«Голові Держкомтелерадіо України Наливайку О.І.,

Голові Запорізької ОДА Баранову В.О.

 

Колектив Запорізької ОДТРК стурбований рішенням Держкомтелерадіо України про непродовження контракту генеральному директору ЗОДТРК Коваленку Олександру Сергійовичу. Змінювати очільника регіонального державного ЗМІ - професіонала і людину, яка впроваджує у життя державницьку позицію, у цей час вважаємо недоцільним і неприпустимим. Коваленко О.С. має значний фаховий досвід: працював у ЗОДТРК редактором ТО радіомовлення, редактором ТО інформаційних програм ТБ, обіймав посади заввідділом ТО громадсько-політичного мовлення та заввідділом ТО інформаційних програм.

 

Також доводимо до Вашого відома, що днями керівництво ЗОДТРК через активний тиск з боку окремих членів Народної ради Запорізького Майдану змушено було дозволити так звану «громадську ревізію», по факту - некомпетентну, незаконну (без наявності будь-яких дозвільних документів), ініційовану зацікавленими у зміні керівника сторонніми особами. Члени так званої «ревізійної комісії» тиснули на колектив і керівників морально та втручались у виробничий процес, чим поставили під загрозу вихід в ефір великої кількості програм ЗОДТРК (насамперед - випусків новин «Телекур'єр»). Під час бесід членами «ревкомісії» вівся диктофонний запис без попередження.

 

Сподіваємося, що думка колектива буде врахована і Коваленко О.С. залишиться на чинній посаді. Колектив наполягає у ЖОДНОМУ РАЗІ не призначати на посаду генерального директора осіб, котрі можуть сприяти безладу й конфронтації в трудовому колективі. До речі, саме за керівництва Коваленка О.С. вдалося налагодити конструктивні трудові взаємини, навіть у цей надскладний для країни час. Кандидатуру ймовірного керівника просимо узгодити з трудовим колективом ЗОДТРК. Наполягаємо також, щоби Коваленко О.С. взяв участь у новому конкурсі на посаду генерального директора ЗОДТРК.

 

Звернення ухвалено 03.09.2014 р. на загальних зборах трудового колективу Запорізької ОДТРК, ініційованих рядовими членами у зв'язку з рішенням Держкомтелерадіо України». 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3832
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
luta
3493 дн. тому
Брехня. Все 250 не подписывались. И многие не хотят, чтобы Коваленко - пособник бандитской власти Януковича оставался - пусть уходит. Вместе с ним путь уходит и его заместитель Сарычев, который лично вычеркивал упоминания об майдане в репортажах
luta
3493 дн. тому
Брехня. Все 250 не подписывались. И многие не хотят, чтобы Коваленко - пособник бандитской власти Януковича оставался - пусть уходит. Вместе с ним путь уходит и его заместитель Сарычев, который лично вычеркивал упоминания об майдане в репортажах
Запорожье
3493 дн. тому
Госкомтелерадио нас опередило на совсем чуть-чуть. На днях бы ушло письмо с этим же предложением!!!!
Мисс Марпл
3493 дн. тому
Дикая, омерзительная история, когда журналист вне кадра "воспитывает" в духе приемлемой ему идеологии гостя передачи! Было бы честнее заявить свои взгляды в эфирной полемике, не в путинской ведь России живем. Но надо знать этих русофобов, нет, скорее - совков: все провернуть тихо, за спиной, ведь и работают, мотаются по - селам по - совковому: где бы чем поживиться, где бы чего высказать, но чтобы за это ничего не было. Это их позиция, на телевидении она никого не удивляла,впрочем, всем было по барабану. Но вот в барабан вчера забили и оказалось, что зрителю не все равно. Тайное стало явным: оказывается, на телевидении можно работать от души презирая свою страну. Ситуация для людей чести, которые дорожат своими принципами, проста: заявление - на стол и не поминайте лихом. Возможно, они так и поступят? Если, конечно, дороги принципы? Но в этой сегодняшней теме на Зап. онлайн больше всего шокировало не это, а филиппики их коллег, журналистов Бабенко и Малой. Разумеется, они осуждают, но не забывают напомнить о "правових методах", мол, а судьи кто, вам ли, серые, пылать в праведном гневе, осуждать? Госпожа Мала напомнила всем злопыхателям, что "ця ТРК" й досі залишається адекватною! (а те, що тут працює проросійська журналістка, - то наша біда, а не вина! ...за настрої з роботи не звільняють! ...а якби звільняли - ви би перші сказали: тоталітаризм!). Но вот беда, забыла сегдняшние клевреты права, что было время, когда по политическим мотивам вынуждена была уйти зам. генерального директора, зав. отделом художественного вещания ТВ, две журналистки из "Телекурьера", преследовалась за инакомыслие зав. информотделом областного радио... Но никто из этих господ не сказал и полслова в их защиту. О "правових методах" тогда очень и очень старались помалкивать. На календаре был затяжной януковизм, молча строили с Кузенко и Коваленко новую страну, что в ней создавали - хотели бы, наверное, забыть, как и многие другие, начиная с генерального директора. Нынче вы стали фармазонами, которые лелеют "правові методи", полдня на онлайн транслируют через себя голос правды. Не дай, Бог, сани, вани не так поймут! Чего стоит ваша правда, вы уже показали! Словам не верят,а делам! А вы отсиделись, просидели пробуждение правды, совестливые вы наши! Не знали, что ПРАВДА начинает говорить так тихо, что перепуганные и не услышат. Не говорите больше о правде, о нравственности... - не верю(-им)! Не от души всё это, а от простенького и серенького выживания.
Директор ТО
3493 дн. тому
Хотя бы здесь Малу Л. можно увидеть, а то на работе практически не бывает.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду