detector.media
03.09.2014 19:48
Колектив Запорізької ОДТРК хоче повернути гендиректора, якого звільняє Держкомтелерадіо
Колектив Запорізької ОДТРК хоче повернути гендиректора, якого звільняє Держкомтелерадіо

Колектив Запорізької обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) заявив свій протест проти непродовження контракту Державного комітету телебачення і радіомовлення з генеральним директором компанії Олександром Коваленком (на фото). Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на журналістку Ларису Малу, що опублікувала текст заяви ОДТРК у своєму Facebook.

 

У заяві колективу Запорізької ОДТРК, яку підписало 250 спіробітників, йдеться про стурбованість рішенням Держкомтелерадіо про непродовження контракту з генеральним директором ЗОДТРК Олександром Коваленком. «Змінювати очільника регіонального державного ЗМІ - професіонала і людину, яка впроваджує у життя державницьку позицію, у цей час вважаємо недоцільним і неприпустимим. Коваленко О.С. має значний фаховий досвід: працював у ЗОДТРК редактором ТО радіомовлення, редактором ТО інформаційних програм ТБ, обіймав посади заввідділом ТО громадсько-політичного мовлення та заввідділом ТО інформаційних програм», - повідомляють працівники ОДТРК.

 

Як повідомив «Детектор медіа» голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, 2 вересня він ухвалив рішення про непродовження контракту з Олександром Коваленком. Наразі конкурс на заміщення вакантної посади генерального директора телеканалу «Запоріжжя» не оголошений, але це буде зроблено протягом двох-трьох днів.

 

Водночас співробітники ЗОДТРК стверджують, що на їх керівництво здійснюється тиск з боку окремих членів Народної ради Запорізького Майдану,  у компанії проводиться «громадська ревізія». Так дії, за переконанням підписантів, мають на меті зміну керівника телерадіокомпанії.

 

Спіробітники ЗОДТРК сподіваються, що думка колектива буде врахована, і Олександр Коваленко залишиться на чинній посаді.  «Кандидатуру ймовірного керівника просимо узгодити з трудовим колективом ЗОДТРК. Наполягаємо також, щоби Коваленко О.С. взяв участь у новому конкурсі на посаду генерального директора ЗОДТРК», - йдеться у заяві.

 

Далі «Детектор медіа» публікуємо заяву повністю:

 

«Голові Держкомтелерадіо України Наливайку О.І.,

Голові Запорізької ОДА Баранову В.О.

 

Колектив Запорізької ОДТРК стурбований рішенням Держкомтелерадіо України про непродовження контракту генеральному директору ЗОДТРК Коваленку Олександру Сергійовичу. Змінювати очільника регіонального державного ЗМІ - професіонала і людину, яка впроваджує у життя державницьку позицію, у цей час вважаємо недоцільним і неприпустимим. Коваленко О.С. має значний фаховий досвід: працював у ЗОДТРК редактором ТО радіомовлення, редактором ТО інформаційних програм ТБ, обіймав посади заввідділом ТО громадсько-політичного мовлення та заввідділом ТО інформаційних програм.

 

Також доводимо до Вашого відома, що днями керівництво ЗОДТРК через активний тиск з боку окремих членів Народної ради Запорізького Майдану змушено було дозволити так звану «громадську ревізію», по факту - некомпетентну, незаконну (без наявності будь-яких дозвільних документів), ініційовану зацікавленими у зміні керівника сторонніми особами. Члени так званої «ревізійної комісії» тиснули на колектив і керівників морально та втручались у виробничий процес, чим поставили під загрозу вихід в ефір великої кількості програм ЗОДТРК (насамперед - випусків новин «Телекур'єр»). Під час бесід членами «ревкомісії» вівся диктофонний запис без попередження.

 

Сподіваємося, що думка колектива буде врахована і Коваленко О.С. залишиться на чинній посаді. Колектив наполягає у ЖОДНОМУ РАЗІ не призначати на посаду генерального директора осіб, котрі можуть сприяти безладу й конфронтації в трудовому колективі. До речі, саме за керівництва Коваленка О.С. вдалося налагодити конструктивні трудові взаємини, навіть у цей надскладний для країни час. Кандидатуру ймовірного керівника просимо узгодити з трудовим колективом ЗОДТРК. Наполягаємо також, щоби Коваленко О.С. взяв участь у новому конкурсі на посаду генерального директора ЗОДТРК.

 

Звернення ухвалено 03.09.2014 р. на загальних зборах трудового колективу Запорізької ОДТРК, ініційованих рядовими членами у зв'язку з рішенням Держкомтелерадіо України». 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY