До 15 вересня – подання на участь у Освітньому міжнародному курсі для журналістів України та Білорусі

3 Вересня 2014
3536

До 15 вересня – подання на участь у Освітньому міжнародному курсі для журналістів України та Білорусі

3536
До 15 вересня – подання на участь у Освітньому міжнародному курсі для журналістів України та Білорусі

До участі у конкурсі на участь у Освітньому міжнародному курсі «Посилення впливу журналістської спільноти в ситуації з дотриманням прав людини» запрошуються журналісти з активною громадянською позицією, які вже мають досвід висвітлювання гострих суспільних проблем та висвітлення ситуації у зоні конфлікту, та вмотивовані й у подальшому активно захищати права людини та громадські інтереси.

 

Міжнародний курс з прав людини для журналістів триватиме близько півтора року та складатиметься з двох чотириденних тренінгів та двох дистанційних сесій, а також освітнього візиту в Польщу та Чехію.

 

У курсі візьмуть участь журналісти Білорусі та України. Освітній курс координуватимуть: Громадська організація «М'АРТ» (Україна), Правозахисний центр «Поступ» (Україна), Helsinki Foundation for Human Rights (Польща), Організація «Peple In Need» (Чехія), «Človek v ohrození» (Словакія), Гродзенскае абласное грамадскае аб'яднанне маладых навукоўцаў «ВІТ» (Білорусь) за фінансової підтримки міжнародного Вишеградського Фонду.

 

Курс є частиною плану дій Всукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини».

 

Експертами курсу стануть провідні журналісти та громадські діячі з Україїни та з-за кордону.

 

Під час Курсу учасники зможуть поглибити свої знання з насупних тем:

-Права людини і журналістика;

-Права людини: філософській, етичний та юридичний аспекти;

-Міжнародні та національні механізми захисту прав людини;

-Дії журналістів на захист прав людини (з акцентом на інформаційній складовій);

-Як готувати матеріали пов'язані з проблемами прав людини в кризових ситуаціях.

-Як готувати матеріали у відповідності з правами людини: баланс публічності та приватності;

-Журналістська етіка;.

-Безпека діяльності журналістів. Особливості роботи журналістів у гарячих точках та конфліктиних зонах;

-Як проводити журналістські розслідування в сфері прав людини;

-Як організовувати ефективні журналістські адвокаційні кампанії на захист прав людини.


Формування групи учасників відбуватиметься за результатами конкурсного відбору. Критерії відбору для участі у курсі є наступними: активна робота в діючих ЗМІ; активна громадянська позиція; досвід підготовки матеріалів у сфері захисту суспільних інтересів; можливість брати участь у всіх навчальних заходах курсу; готовність до співпраці в команді з іншими учасниками курсу.

 

Перший семінар навчального курсу проходитиме з 4 по 7 жовтня у місті Чернігові (база відпочинку «Санрайз» та Освітній дім прав людини).

 

Організатори забезпечують проживання та харчування учасників Міжнародного курсу, витрати на проїзд до місця проведення сесій курсу й у зворотному напрямку.

 

Для участі у конкурсі необхідно:

-Крок перший. Зареєструвати свою кандидатуру на участь у Міжнародному курсі з прав людини, заповнивши реєстраційну анкету он-лайн за адресою:  http://edu.helsinki.org.ua/zajavka (обов'язково поставити галочку навпроти назви Школи вгорі сторінки). Для того, аби отримати доступ до анкети, необхідно маєте бути зареєстрованим користувачем сайту. Зареєструватися як користувач сайту можна за посиланням: http://edu.helsinki.org.ua/user/register.

-Крок другий. Надати до 3-х власних матеріалів, що стосуються захисту суспільних інтересів. Посилання на вказані матеріали необхідно навести у полі «Додаткове завдання...» аплікаційної форми (в разі якщо матеріали не опубліковані на інтернет-ресурсах, відскановані друковані публікації, фоторепортажі, відеороліки та аудіо записи мають бути попередньо розміщені аплікантом в мережі Інтернет у відкритому, або обмеженому доступі).

 

Кандидатура вважається зареєстрованою на участь у конкурсі, а есе прийнятим на участь у конкурсі, якщо учасник отримав про це повідомлення від організаторів.

 

Конкурсні документи повинні надійти не пізніше 17.00 15 вересня. Заявки, отримані пізніше зазначеного терміну розглянуті не будуть. Учасники конкурсу будуть повідомлені про його результати до 22 вересня.

 

Контакти організаторів в Україні для отримання додаткової інформації: rozumiemopravaludyny@gmail.com, Ольга Сергєева (співкоординатор) +38 0509222348.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3536
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду