На сайті BBC відкрито безкоштовну Школу журналістики

На сайті BBC відкрито безкоштовну Школу журналістики

1 Вересня 2014
4595

На сайті BBC відкрито безкоштовну Школу журналістики

4595
На сайті BBC відкрито безкоштовну Школу журналістики
На сайті BBC відкрито безкоштовну Школу журналістики

Школа журналістики BBC перезапустила російську версію сайту, на якій у вільному доступі можна ознайомитися з навчальними матеріалами для медійників з усього світу. Про це повідомляє видання «Журдом».

 

Онлайн-посібники з основних професійних навичок, якими володіють журналісти ВВС,тепер доступні для усіх охочих 32 мовами. Російською усі матеріали можна прочитати тут.

 

Кожен користувач, зацікавлений у журналістиці, зможе безкоштовно переглянути різноманітні матеріали - від використання соціальних мереж та перевірки інформації, отриманої від аудиторії, до порад про те, як писати для інтернету, робити репортажі для телебачення, ефективно проводити інтерв'ю.

 

На сайті також є розділи про правову систему Великобританії, світові релігії і особливості спортивної журналістики, а також - про безпеку роботи журналістів та основні цінності ВВС: незалежність, точність, підзвітність, неупередженість, інтереси суспільства. Головні редактори корпорації зазначають, як ці всесвітньо відомі цінності застосовуються в щоденній роботі медіа.

 

Багато уваги в Школі журналістики приділяється стилю і мові журналістських матеріалів.

 

«Мова є невід'ємною складовою неупередженої журналістики: невдало використане оціночне слово або неправильна інтонація можуть поставити під сумнів ключові принципи ВВС, такі як точність і неупередженість. На нашому сайті ви можете отримати вичерпну інформацію про те, як цього уникнути, також дізнатися про головні редакційні цінності і журналістські принципи ВВС. Ми пропонуємо статті, а також аудіо- та відеоінформацію з численних тем, пов'язаних з технічними та редакційними аспектами журналістики», - зазначає редактор Міжнародного порталу Наджиба Касраі.

 

Вебсайт Школи журналістики вперше був запущений у 2009 році і мав на меті лише обмін досвідом для журналістів служб ВВС. Однак незабаром стало зрозуміло, що цієї інформації потребує значно ширша аудиторія - спершу ресурс було відкрито для усіх охочих у Великобританії, а з 30 червня - для усього світу. Всі ці сайти тепер доступні безкоштовно завдяки тісній співпраці між Школою журналістики ВВС та Всесвітньою службою ВВС.

 

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Роскомнагляд може заблокувати сайт Російської служби BBC через опублікован інтерв'ю новосибірського художника Артема Лоскутова про підготовку акції «Марш за федералізацію Сибіру».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4595
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду