Один підозрюваний у справі Луценка та Вербицького зник, інший може втекти – Ігор Луценко

Один підозрюваний у справі Луценка та Вербицького зник, інший може втекти – Ігор Луценко

26 Серпня 2014
3461

Один підозрюваний у справі Луценка та Вербицького зник, інший може втекти – Ігор Луценко

3461
Один підозрюваний у справі Луценка та Вербицького зник, інший може втекти – Ігор Луценко
Один підозрюваний у справі Луценка та Вербицького зник, інший може втекти – Ігор Луценко

26 серпня в суді у справі викрадення і катування під час подій Євромайдану активіста і блогера Ігоря Луценка та активіста Юрія Вербицького стало відомо про зникнення одного з обвинувачених - Віктора Тиндюка. Із заявою про його викрадення напередодні, 25 серпня, до міліції звернулася його дружина. Про це повідомив під час судового засідання представник державного обвинувачення Євген Шаблін, якого цитують УНН та потерпілий Ігор Луценко на своїй сторінці у Facebook.

 

«Вчора ввечері від дружини Віктора Тиднюка надійшло повідомлення про те, що він викрадений», - сказав прокурор і нагадав, що обвинувачений перебував під домашнім арештом.

 

Працівники міліції Бориспільського міського відділу розпочали у цій справі досудове слідство. «Наскільки мені відомо, вони виїжджали на місце події, проводили огляд, залучали експертів до цього процесу. Зараз вживаються інші заходи», - зазначив прокурор.

 

«Він (Віктор Тиндюк, - ТК) був шофером, і знав практично все, - вважає потерпілий Ігор Луценко. - Він був під домашнім арештом. Чи втік, чи справді викрали - невідомо. Ключовий свідок щез».

 

У зв'язку із цим перше судове засідання, яке мало відбутися сьогодні, 26 серпня, перенесли на 8 вересня. Про це «Детектор медіа» повідомив особисто Ігор Луценко.

 

Пан Луценко також розповів «Детектор медіа», що може зникнути ще один підозрюваний на прізвище Медвідь: «У нього сьогодні закінчується термін перебування під домашнім арештом. Він уже завтра може безперешкодно виїхати з країни. До Росії, наприклад».

 

Нагадаємо, у ніч на 21 січня 2014 року невідомі викрали активістів Євромайдану Ігоря Луценка та львівського фотографа Юрія Вербицького прямо з київської лікарні, вивезли у ліс і катували. Від завданих травм і переохолодження Юрій Вербицький не вижив, Ігорю Луценку вдалося врятуватись.

 

20 серпня справу щодо викрадення і катування активістів передали до суду. Слідство встановило 13 осіб, які організовували або виконували ці злочини, 10 з них досі у розшуку. Обвинувальний акт щодо двох осіб передали до Бориспільського міськрайонного суду для розгляду по суті.

 

На першому судовому засіданні 26 серпня Ігор Луценко мав намір подати до суду клопотання з вимогою повернути обвинувальний акт до прокуратури на дорозслідування. «В обвинуваченні фактично відсутні згадування про персони організаторів і замовників злочину. Тобто виходить, на думку прокуратури, викрадення, катування людей і вбивство одного з них - це щось на кшталт спонтанного акту... На жаль, виглядає так, що слідство таким чином відмазує замовників», - пояснив він у Facebook. Однак цього зробити йому так і не вдалося через те, що засідання перенесли.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3461
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду