В Одесі замдиректора торгового центру «Афіна» напав на знімальну групу «Преступности.НЕТ» (ВІДЕО)

В Одесі замдиректора торгового центру «Афіна» напав на знімальну групу «Преступности.НЕТ» (ВІДЕО)

19 Серпня 2014
4033

В Одесі замдиректора торгового центру «Афіна» напав на знімальну групу «Преступности.НЕТ» (ВІДЕО)

4033
В Одесі замдиректора торгового центру «Афіна» напав на знімальну групу «Преступности.НЕТ» (ВІДЕО)
В Одесі замдиректора торгового центру «Афіна» напав на знімальну групу «Преступности.НЕТ» (ВІДЕО)

16 серпня під час зйомок біля торгового центру «Афіна» в Одесі, де 2-го травня проходили запеклі сутички між проукраїнськими і проросійськими мітингувальниками, заступник директора грецької компанії «Механіки Україна», що володіє ТЦ, напав на журналістів інтернет-видання «Преступности.НЕТ». Про це повідомляє сайт видання.

 

Нападник стверджував, що закони України не діють на тротуарі навколо торгового центру «Афіна», через те, що торговий заклад начебто належіть «іншій державі».

 

Інцидент стався, коли волонтери проводили біля ТЦ «Афіна» соціологічне опитування серед мешканців міста, а знімальна група проводила зйомку. До журналістів вийшов чоловік, що назвався заступником директора грецької компанії «Механіки Україна», що володіє торговим центром «Афіна» і низкою інших ТЦ в Одесі, і став виганяти їх з території ТЦ та прилеглої до нього території. За його словами, це - територія іншої держави - ймовірно, Греції, оскільки чоловік посилався на вивішений на будівлі торгового центру прапор цієї держави.  При цьому замдиректора компанії не побажав назвати своє ім'я.

 

Коли волонтери і журналісти стали обстоювати свої права, чоловік став погрожувати кореспонденту і оператору «Преступности.НЕТ». «Якщо не хочете по-хорошому, буде дуже по-поганому. Вам нема чого загрожувати, вас тут немає», - на підвищених тонах заявив журналісту замдиректора грецької компанії.

 

Після цього чоловіків накинувся на оператора видання, завіряючи, що розіб'є камеру.  «Це територія іншої держави! Там прапор висить! А будете провокувати, розіб'ю всю цю вашу херню. А знаєш як вона розбивається? Повторюю, будеш нахабніти, побачиш, що буде з нього, потім подаси на мене в суд», - кричав він.

 

Після того, як перехожі зробила йому зауваження, що він не правий, чоловік накинувся на неї з образами:  «Чого ти другого числа сюди не прийшла і не відкрила свій рот? Іди звідси!».

 

 

Нагадаємо, 5 серпня в Одесі проросійські активісти так званого руху «Кулікового поля» напали на кореспондентку одеського корпункту інтернет-видання «Преступности.НЕТ» Радмелу Алієву через те, що на її мобільному телефоні була українська символіка.

 

3 серпня в Одесі під час сутичок біля клубу «Ібіца», де повинен був відбутися концерт Ані Лорак, міліціонери побили гумовими кийками кореспондента інтернет-видання «Взгляд из Одессы» Богдана Осинського.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4033
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду