Іноземні журналісти отримали докази постачання Росією важкого озброєння терористам – Олександр Сушко

Іноземні журналісти отримали докази постачання Росією важкого озброєння терористам – Олександр Сушко

16 Серпня 2014
3941

Іноземні журналісти отримали докази постачання Росією важкого озброєння терористам – Олександр Сушко

3941
Іноземні журналісти отримали докази постачання Росією важкого озброєння терористам – Олександр Сушко
Іноземні журналісти отримали докази постачання Росією важкого озброєння терористам – Олександр Сушко

Західні журналісти, які перебували поблизу російсько-українського кордону, отримали беззаперечні докази постачання Росією важкого озброєння терористам. Про це в ефірі 5-го каналу сказав науковий директор Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Олександр Сушко.

 

«Для Європи з'явився один додатковий фактор - це беззаперечні докази введення Росією важкої військової техніки. Якщо до цього можна було спекулювати на скільки це так чи не так, бо докази переважно були не прямими, - сказав пан Сушко. - Учора завдяки фантастичному нехлюйству організаторів так званого «гуманітарного конвою», частина західних журналістів там знаходилась, які змогли зняти процес заходу кількох десятків БТРів і вантажівок військових на території України через неконтрольовану частину кордону. Тобто це ще один фактор, який спонукає до однозначності в оцінках».

 

Відзняті журналістами матеріали Олександр Сушко назвав беззаперечними доказами: «Зараз такий потік інформації, що довіра до будь-якої інформації, вона дещо стримується, тому дуже чекають саме абсолютно чіткої, абсолютно перевіреної інформації, якою і є ці відзняті матеріали. За великим рахунком ніхто не сумнівався в тому, що Росія постачає в той чи інший спосіб і техніку, і амуніцію, і зброю, але в даному випадку - це перехід кількості в якість, це поріг беззаперечності».

 

Нагадаємо, представники ЗМІ з`ясували, що російські авто були завантажені «гуманітарною допомогою» менш як наполовину. Також вони зауважили колону російської військової техніки. «Ми побачили російських військовослужбовців неподалік (російських КамАЗів. - ТК).  Повз нас проїхало близько десятка танків. Вони рухалися в бік кордону. І судячи з усього, напруження тут зростає», - розповів у своєму репортажі кореспондент Бі-бі-сі Стів Розенберг:

 

 

15 серпня інформаційне агентство AFP з посиланням на газети The Guardian та The Telegraph повідомило, що колона з 23 одиниць бронетехники, серед яких було помічено бойові машини піхоти та заправники, перетнула у ніч на п`ятницю російсько-український кордон в районі російського міста Донецьк Ростовської області, приблизно в 70 кілометрах неподалік оточенного українською армією Луганська. Цю нінформацію поширили журналісти Deutsche Welle.

 

Тим часом у РІА «Новости» оприлюднили анонімну інформацію щодо того, чому «гуманітарні» КАМАЗи були завантажені неповністю: «КамАЗи з російською гуманітарною допомогою для мешканців південного сходу України були завантажені не повністю відповідно до техрегламенту для нових машин, чимало з яких ще не пройшли обкатки, пояснив РІА «Новиости» представник підмосковного транспортного підприємства-перевізника гуманітарного вантажу».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3941
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду