НМПУ виключила зі своїх лав журналіста-сепаратиста з Донецька Максима Абрамовського

НМПУ виключила зі своїх лав журналіста-сепаратиста з Донецька Максима Абрамовського

14 Серпня 2014
3374

НМПУ виключила зі своїх лав журналіста-сепаратиста з Донецька Максима Абрамовського

3374
НМПУ виключила зі своїх лав журналіста-сепаратиста з Донецька Максима Абрамовського
НМПУ виключила зі своїх лав журналіста-сепаратиста з Донецька Максима Абрамовського

14 серпня Комітет Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) виключив зі своїх членів донецького журналіста Максима Абрамовського за пособництво терористам ДНР і ЛНР. Про це повідомляє прес-служба профспілки.

 

«Член донецького місцевого осередку НМПУ Максим Абрамовський відразу  після створення так званих ДНР та ЛНР став на шлях пособництва терористам. Використовуючи власний журналістський досвід, на сторінках власної сторінки  у соціальній мережі Фейсбук,  розпочав розповсюджувати інформацію про так звані «подвиги» терористів ДНР та ЛНР шляхом репостування та  коментування повідомлень бойовиків, доводив до невизначеного кола осіб повідомлення бойовиків (нерідко такі, що суперечили офіційним повідомленням українських ЗМІ), які містили у собі виправдання злочинів, скоєних терористами ДНР та ЛНР, перекладали провину за розпалювання війни на Донбасі на Україну, тощо», - пояснюється в повідомленні про рішення профспілки.

 

На думку керівного органу НМПУ, діяльність Максима Абрамовського підпадає під частину 5 статті 27 Кримінального кодексу України, яка стосується пособництва терористам.

 

У червні 2010 року Максима Абрамовського затримала міліція на столичній станції метро «Вокзальна». Видання «Медианяня», яка пише, що журналіст очолював осередок НМПУ у Донецьку, стверджує, що під час обшуку міліціянти виявили у пана Абрамовського перероблену газову зброю.

 

У 2010 році Максима Абрамовського затримала київська міліція

 

Як повідомляла «Детектор медіа», півтора роки тому Максим Абрамовський був побитий донецькою міліцією. У Донецьку пан Абрамовський відомий не як журналіст, а як PR-фахівець.

 

Нагадаємо, НМПУ та  НСЖУ заявили про неприпустимість проведення зборів Європейської федерації журналістів (ЄФЖ) у Москві (Російська Федерація) і закликали змінити місце проведення або бойкотувати цей захід.

 

Також «Детектор медіа» отримала заяву від НМПУ про занепокоєння збільшенням випадків порушень Етичного кодексу окремими українськими журналістами.

 

«Детектор медіа»

Фото - «Медианяня»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3374
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду