Голова Волинської ОДА вигнав журналістів з наради з інвестором

Голова Волинської ОДА вигнав журналістів з наради з інвестором

12 Серпня 2014
3130

Голова Волинської ОДА вигнав журналістів з наради з інвестором

3130
Голова Волинської ОДА вигнав журналістів з наради з інвестором
Голова Волинської ОДА вигнав журналістів з наради з інвестором

12 серпня губернатор Волині Володимир Гунчик (на фото) виставив за двері журналістів, які висвітлювали його зустріч із потенційним інвестором будівництва аеропорту в Луцьку. Про це повідомляє ZIK.

 

Видання зазначає, що прес-служба Волинської ОДА 11 серпня запросила представників медіа до губернатора на нараду з розгляду питання залучення інвестицій в розвиток аеропорту в Луцьку.

 

Інвестувати в проект під час зустрічі визвався уродженець Луцька Сергій Дячук.  Він зазначив, що вже декілька років намагається домогтися будівництва в обласному центрі регіонального аеропорту на базі військового летовища. Йому потрібна для цього земельна ділянка, яка перебуває у безстроковому користуванні Міноборони. На думку пана Дячука, її слід повернути територіальній громаді Волині.

 

Після цих слів губернатор запитав Сергія Дячука, хто реально вкладатиме гроші в цей проект. На це бізнесмен заявив, що сам є інвестором, адже має декілька підприємств, у тому числі - будівельний бізнес.

 

«Гунчик поцікавився, чи є у бізнесмена гроші. Той відповів ствердно. «Я задаю серйозне запитання. Адже дам відповідним службам доручення перевірити це»,  - заявив глава ОДА. Мовляв, людина, яка запевняє про наявність таких грошей, повинна їх задекларувати.

 

Натомість, Дячук зреагував на цілком конкретні запитання доволі емоційно. «Перш, ніж запитувати, що маю я, ви маєте сказати, що маєте ви»,  - заявив він. На його думку, у влади є тільки «віртуальна земля».

 

«Ви ще скажіть, що ми - шахраї»,  - зазначив Сергій Дячук», - йдеться в повідомленні ZIK.

 

Після цього губернатор попросив журналістів залишити приміщення.

 

«Шановні колеги, ми закінчили цю розмову. Для ЗМІ ми закінчили цю розмову, бо вона носить трохи напружений характер»,  - сказав Володимир Гунчик.

 

Нарада голови ОДА з іншими учасниками зустрічі продовжилася за зачиненими дверима, повідомляє ZIK.

 

Нагадаємо, 10 липня  місті Ковелі (Волинська область) пройшов масовий мітинг протесту проти звільнення відомого журналіста, члена Національної Спілки журналістів України (НСЖУ) Ярослава Гаврилюка. Учасники мітингу зібрались після оприлюдненої у ЗМІ інформації що редакція обласного газети «Волинь-нова» скорочує посаду власного кореспондента у Ковелі.  Активісти ГО «Майдан гідності», окремі депутати районної та міської рад, ковельчани прийшли до адміністрації міста, тримаючи в руках плакати з надписами «Хто зупинить беззаконня чиновників?», «Ні утискам преси. Захистимо Ярослава Гаврилюка».

 

Водночас головний редактор волинської обласної газети «Волинь-нова» Олександр Згоранець вважає звернення Ковельської районної ради до Волинської обласної ради, Волинської обласної державної адміністрації, районних та міських рад Волинської області, Національної спілки журналістів України щодо збереження посади власкора газети «Волинь-нова», яке було ухвалене депутатами на сесії Ковельської районної ради 25 липня, безпрецедентним втручанням в діяльність газети.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3130
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду