У Херсоні обстріляли вікна квартири журналіста і громадського діяча

У Херсоні обстріляли вікна квартири журналіста і громадського діяча

30 Липня 2014
2489

У Херсоні обстріляли вікна квартири журналіста і громадського діяча

2489
У Херсоні обстріляли вікна квартири журналіста і громадського діяча
У Херсоні обстріляли вікна квартири журналіста і громадського діяча

У Херсоні місцевий журналіст і громадський діяч Володимир Марус виявив у віконному склі своєї квартири два отвори, схожі на кульові. Про це повідомляють інтернет-видання «Херсон онлайн» та Інститут масової інформації.

 

Учора, 29 липня, пан Марус звернувся із заявою до міліції, повідомили «Детектор медіа» у відділі зв'язків з громадськістю УМВС у Херсонській області.

 

За словами пана Маруса, постріли могли бути зроблені тільки з вікон споруджуваного готелю, що займає весь простір у п'яти метрах навпроти його будинку. Оскільки двір закритий і туди ніхто сторонній потрапити не може.

 

 

 


 

«Вранці напередодні мені подзвонив голова Харківської ОДА Юрій Одарченко. І в агресивній формі висловив невдоволення моїми публікаціями з приводу передбачуваної відправки в зону проведення АТО непідготовлених, без зброї і амуніції бійців батальйону "Херсон". А також з приводу того, що в Херсоні та області повністю відсутня підготовка до можливих військових дій з Росією», - розповів пан Марус «Херсону онлайн».

 

У коментарі ІМІ він уточнив, що йдеться про його матеріал на сайті «Таврія News» «Ляшко, шокований бійцями батальйону «Херсон», сильно шукав губернатора», у якому йшлося про те, що бійців батальйону хочуть відправити воювати на Донбас без військового спорядження. За його словами, губернатор йому не погрожував, але казав, що «ти мене оббріхуєш».

 

Володимир Марус звернувся до міліції стосовно пробоїн у вікні, хоча спочатку не хотів подавати заяви. «Спочатку я не хотів подавати заяви в міліцію, оскільки не на одну з півтора десятків попередніх заяв, у тому числі про доведені погрози і перешкоджання професійній діяльності не було жодної реакції. Але потім колеги переконали змінити рішення, оскільки вогнестріл - це серйозно. У міліції після півторагодинного очікування капітан, який брав заяву, заявив - однозначно буде відмовний матеріал, оскільки це псування особистого майна. Цікаво, коли підривали машини депутатів, мости або будівлі держструктур, це теж псування майна?», - розповів журналіст.

 

Згодом, за його словами, на місце події приїхала бригада слідчих, яка зробила огляд, фіксацію, документування.

 

У міліції «Детектор медіа» повідомили, що 29 липня пан Марус звернувся до Суворовського райвідділу міліції Херсона, зараз триває перевірка за його зверненням. Протягом доби має бути прийнято рішення, чи буде внесено інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань і чи буде відкрито кримінальне провадження.

 

«Детектор медіа» також звернулася із запитом до прес-служби Херсонської обласної державної адміністрації з проханням надати коментар Юрія Одарченка з приводу інциденту з Володимиром Марусом. Редакція очікує на відповідь.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2489
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду