До 3 серпня – реєстрація на семінар ГО «Детектор медіа» «Особливості висвітлення збройних конфліктів та масових заворушень»

1 Серпня 2014
6329

До 3 серпня – реєстрація на семінар ГО «Детектор медіа» «Особливості висвітлення збройних конфліктів та масових заворушень»

6329
До уваги журналістів з Донецької, Луганської, Запорізької, Дніпропетровської та Одеської областей та з міста Києва!
До 3 серпня – реєстрація на семінар ГО «Детектор медіа» «Особливості висвітлення збройних конфліктів та масових заворушень»

6 серпня громадська організація «Детектор медіа» проводить безкоштовний семінар «Особливості висвітлення збройних конфліктів та масових заворушень». Семінар відбудеться у м. Києві, в приміщенні Бізнес-центру «Іллінський» (вул. Іллінська 8) з 10:00 до 17:00.

 

Основними спікерами семінару будуть знані журналісти з великим досвідом роботи у зоні збройних конфліктів та масових заворушень:

- журналістка-міжнародниця, співзасновниця Hromadske.TV Наталя Гуменюк;

- військовий кореспондент телеканалу «Інтер» Роман Бочкала.

 

Наталя Гуменюк співпрацює з низкою українських та міжнародних видань. Висвітлювала події у понад 50 країнах світу, в тому числі в умовах збройних конфліктів - на Близькому Сході: Іраку, Ірані, Єгипті та ін. З 2001 по 2011 працювала міжнародником на різних українських телеканалах (Новий канал, ICTV, 5 канал, К1). З 2007-го по 2010-й очолювала міжнародний відділу телеканалу «Інтер». Викладає курс «Міжнародні медіасистеми» Могилянської школи журналістики у Києві. Від початку збройного конфлікту в Україні висвітлює події в Криму і на Донбасі.

 

Роман Бочкала працює у телевізійній журналістиці з 1999 року, у військовий журналістиці  - з 2008 року. За цей час висвітлював збройні конфлікти у Сомалі, Афганістані, Сирії, Єгипті, ДР Конго, Ліберії, Лівані, Косово, Південній Осетії, Нагорному Карабасі, Придністров'ї; в Україні - кримську кампанію. В зоні АТО кілька разів був безпосередньо на передовій у складі штурмових груп, що діяли у відриві від основних сил на найбільш складних ділянках фронту. Під час військових дій був у таких місцях, як гора Карачун, Красний Ліман, Ямпіль, Миколаївка, Щастя, Луганськ. В травні був затриманий терористами у Слов'янську. В липні отримав поранення під час мінометного обстрілу біля селища Металіст.

 

Під час заходу велика увага приділятиметься етичним та професійним стандартам журналістики та їх важливості під час висвітлення протистоянь та збройних конфліктів, коректній термінології по відношенню до учасників протистоянь. В цьому контексті буде також обговорено питання інформаційних війн та пропаганди і місця журналістики в інформаційній війні. Важливою темою семінару буде також фізична та інформаційна безпека журналістів, правила поведінки в зоні бойових дій, налагодження ефективних комунікацій з військовими та місцевими мешканцями.

 

Семінар розраховано в першу чергу на журналістів, які висвітлюють події в зоні збройних конфліктів або мають намір працювати у зоні конфлікту в майбутньому. Під час семінару всі учасники матимуть змогу долучитися до дискусії і використати отриманні знання під час виконання групових завдань.

 

Взяти участь зможуть лише запрошені учасники. Для участі у заході потрібно заповнити електронну анкету до 3 серпня 2014 р.  Організатори забезпечують харчування учасників протягом дня та відшкодування витрат на проїзд для учасників з регіонів. Із додатковими запитаннями просимо звертатися до Ірини Чуприни за тел.068-107-46-27, або написавши на електронну адресу chupryna.iryna@gmail.com.

 

Семінар організовано за підтримки Internews Network в рамках програми U-Media.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6329
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду