Охоронці бізнес-центру в Києві напали на журналістів Delo.ua

Охоронці бізнес-центру в Києві напали на журналістів Delo.ua

29 Липня 2014
3712

Охоронці бізнес-центру в Києві напали на журналістів Delo.ua

3712
Охоронці бізнес-центру в Києві напали на журналістів Delo.ua
Охоронці бізнес-центру в Києві напали на журналістів Delo.ua

Зранку 29 липня в Києві на сімох журналістів інтернет-видання Delo.ua напали шестеро охоронців бізнес-центру Horizon Park за адресою вул. Миколи Амосова, 12, коли журналісти проводили зйомку на парковці. Про це повідомляє Delo.ua.

 

Зі слів журналістів, охоронці відмовилися надати документи і назвати свої імена або прізвища у відповідь на те, як семеро журналістів видання надали їм свої журналістські посвідчення. Також охоронці відмовилися показати правила роботи бізнес-центру, які забороняють проводити фото- і відео зйомку на території парковки.

 

«Журналісти не знімали бізнес-центр, а знімали тільки вид з парковки на місто Київ. Охоронці в грубій формі напали на журналістів, відібрали камеру у фотографа Олексія Фурмана і погрожували журналістам розправою з криками: "Я тебе уб'ю, сука"», - каже заступник редактора Дар'я Куренкова з місця події.

 

За повідомленням редакції, щодо сімох журналістів Delo.ua застосували силу шестеро невідомих чоловіків у формі служби охорони без якихось опізнавальних знаків. Редакція викликала міліцію та очікує її на місці події. На думку журналістів, інцидент кваліфікується як напад на журналістів і загроза життю журналістів, а також грабіж.

 

 

«Охорона БЦ Horizon Tower напала на нашого фотографа і відібрала в нього камеру. Начальник БЦ - неадекватна людина, кидався на журналістів, називав суками і намагався вдарити. Охоронець його утримував від рукоприкладства», - написала у Facebook журналіст Delo.ua Любомира Ремажевська.

 

 

«Щойно охорона "Горизонт тауер" напала на групу журналістів Delo.ua, не представившись, не показавши ніяких документів, намагался побити фотографа Олексія Фурмана. Цікаво, як на такі дії дивляться власники БЦ?», - написала у Facebook головний редактор видання Катерина Венжик. Вона уточнила, що у фотографа відібрали камеру, хоча він знімав навіть не бізнес-центр, а вид Києва з парковки.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3712
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду