Міжнародний комітет захисту журналістів засудив порушення прав медійників на Сході України

Міжнародний комітет захисту журналістів засудив порушення прав медійників на Сході України

24 Липня 2014
3292

Міжнародний комітет захисту журналістів засудив порушення прав медійників на Сході України

3292
Міжнародний комітет захисту журналістів засудив порушення прав медійників на Сході України
Міжнародний комітет захисту журналістів засудив порушення прав медійників на Сході України

Міжнародний комітет захисту журналістів засуджує серію порушень прав журналістів на Сході України. Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на повідомлення Комітету, базованого в Нью-Йорку (США).

 

«Щонайменше двоє журналістів зникли на Донбасі за останні два дні, також проросійські сепаратисти на нетривалий час затримали репортера і викрали його асистента. Є інформація, що самопроголошена «Донецька народна республіка» заборонила роботу журналістів у зоні конфлікту», - йдеться у повідомленні.

 

За словами координатора програм Комітету в Європі і Центральній Азії Ніни Огнянової, «викрадення та затримання журналістів та інші порушення свободи преси відбуваються на Сході України із запаморочливою швидкістю».

 

«Ми закликаємо всі сторони конфлікту негайно звільнити журналістів і припинити всі спроби цензури, перешкоджання журналістській діяльності, залякування засобів масової інформації», - додала пані Огнянова. 

 

Далі Міжнародний комітет захисту журналістів також перелічує інциденти щодо журналістів, які сталить у захопленому терористами  Донецьку останніми днями. 22 липня озброєні сепаратисти в Донецьку штурмували номер місцевого готелю і викрали Антона Скибу, який допомагав знімальній групі CNN. Його місцезнаходження зараз невідоме.

 

Озброєні сепаратисти в Донецьку також затримували журналіста польського журналу Nowa Europa Wschodnia Петра Андрусечка. Вони вимагали від нього наявності акредитації не тільки самопроголошеної ДНР, але й Ігоря Гіркіна-Стрєлкова.

 

Комітет захисту журналістів також повідомляє про зникнення в районі Донецького аеропорту британського позаштатного кореспондента телеканалу Russia Today Ґрема Філліпса і співробітника проросійського сайту Anna News на ім'я Вадим. За даними російських ЗМІ, вони перебувають у руках Збройних сил України, українська влада заперечує це, зазначає Комітет. 

 

Також у повідомленні згадується інцидент із затриманням на кілька годин терористами ДНР десяти іноземних кореспондентів, що прибули на Донбас для висвітлення катастрофи літака «Малазійських авіаліній».

 

Нагадаємо, Лідери самопроголошеної ДНР заборонили журналістам працювати на підконтрольній сепаратистам території в зоні бойовий дій.   За наказом так званого «міністра оборони» терористичної організації Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), «журналістам, телеоператорам, фотокореспондентам під час бойових дій заборонено вести фото-, відео-, аудіо-фіксації, а також перебувати у зоні бойових дій і на території у безпосередній близькості від військових об'єктів».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3292
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
спасите НТКУ
3564 дн. тому
Нарушение прав медийщиков происходит в Киеве, перед носом у власти. uолодранец ЛИЕВ АЛЕКСАНДР творит такие беззакония, что на голову не налазят. Пока еще не все развалено им, как в Крыму, уберите эту сволочь!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду