Екс-беркутівець, який бив журналістів на Майдані, можливо, ще досі працює в МВС

Екс-беркутівець, який бив журналістів на Майдані, можливо, ще досі працює в МВС

17 Липня 2014
4290

Екс-беркутівець, який бив журналістів на Майдані, можливо, ще досі працює в МВС

4290
Екс-беркутівець, який бив журналістів на Майдані, можливо, ще досі працює в МВС
Екс-беркутівець, який бив журналістів на Майдані, можливо, ще досі працює в МВС

Екс-командир роти ліквідованого спецпідрозділу «Беркут» Євген Антонов, який керував атаками на фотокореспондентів та євромайданівців на Майдані Незалежності у Києві у ніч на 30 листопада 2013 року, досі перебуває в лавах Міністерства внутрішніх справ. Таке припущення на своїй сторінці в Facebook висловив фотокореспондент-фрілансер Олександр Ратушняк (на фото).

 

«Пам'ятаєте такого собі беркутівця Євгенія Антонова? Вчора (14.07.2014) в цивільному з іншими ментами охороняв захід з приводу святкування Дня взяття Бастілії. До речі, настрій в нього був чудовий. Правда, фотографуватися дуже не хотів. Аваков маладєц...», - написав журналіст.

 

Як повідомив Олександр Ратушняк в коментарі «Детектор медіа», 14 липня Євген Антонов був присутній серед інших правоохоронців на акції протесту біля Музею «Духовні скарби України», де проходило святкування з нагоди Дня взяття Бастилії. В той день мітингуючі виступали проти продажу Францією кораблів-вертольтоносців «Містраль» до Росії.

 

За словами Олександра Ратушняка, побачивши, що його хочуть сфотографувати, пан Антонов всіляко уникав зйомки. «Ніяких дій проти мітингувальників в той день застосовано не було», - додав журналіст.

 

На думку Олександра Ратушняка, той факт, що працівники спецпідрозділу «Беркут» не понесли кримінальної відповідальності за свої незаконні дії проти журналістів під час Євромайдану, є вкрай обурливим. «Але найбільш дивним є те, що Антонов продовжує виконувати свої обов'язки»,  - наголосив він.

 

В прес-службі Міністерства внутрішніх справ наразі повідомили, що поки не можуть підтвердити або спростувати факт про роботу Євгена Антонова в лавах МВС, і пообіцяли з'ясувати це днями. «Детектор медіа» чекатиме відповіді на запит.

 

Журналіст впевнений, що на знімках (на нижньому - зліва) - одна й та сама особа

 

Нагадаємо, понад 50 українських та іноземних журналістів зазнали побиття і переслідувань під час висвітлення протестних подій у Києві у ніч на 30 листопада та увечері 1 грудня минулого року. Більшість із них постраждали, висвітлюючи 1 грудня сутички на вулиці Банковій. За свідченнями постраждалих, журналістів били бійці спецпідрозділу МВС «Беркут», які не реагували на посвідчення журналістів та інші знаки маркування преси.

 

«Детектор медіа»

Фото - Олександр Ратушняк 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4290
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду