Посадові оклади для технічних працівників НТКУ та НРКУ збільшаться максимум на 45 гривень

Посадові оклади для технічних працівників НТКУ та НРКУ збільшаться максимум на 45 гривень

9 Липня 2014
2627

Посадові оклади для технічних працівників НТКУ та НРКУ збільшаться максимум на 45 гривень

2627
Посадові оклади для технічних працівників НТКУ та НРКУ збільшаться максимум на 45 гривень
Посадові оклади для технічних працівників НТКУ та НРКУ збільшаться максимум на 45 гривень

Із 1 жовтня 2014 року зміняться умови оплати праці співробітників Національної телекомпанії України та Національної радіокомпанії України, які відповідно до законодавства не є журналістами. Про це йдеться в повідомленні Держкомтелерадіо.

 

Зміни відбудуться відповідно до наказу Держкомтелерадіо «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2014 року «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери». Згідно з документом, у Держкомтелерадіо України було прийнято рішення про зміну тарифних ставок працівникам НТКУ та НРКУ, які не є журналістами.

 

Відтак, із 1 жовтня 2014 року оклади працівників установлюватимуться в таких розмірах:

 

1 тарифного розряду - 1218 гривень;

2 тарифного розряду - 1223 гривні;

3 тарифного розряду - 1233 гривні;

4 тарифного розряду - 1243 гривні;

5 тарифного розряду - 1253 гривні;

6 тарифного розряду - 1263 гривні.

 

За словами генерального директора НТКУ Зураба Аласанії, це було заплановане підвищення, яке, мало набрати чинності з 1 липня, але за невідомих причин було заморожено.

 

«Тарифна сітка, про яку йдеться в наказі, насправді є лише в технічного персоналу: водіїв, двірників, слюсарів, прибиральниць тощо. Це близько 300 працівників, і для всіх них мінімальний оклад нині становить 1218 гривень. Я вважаю просто знущанням з боку держави, що навіть у працівників 6 тарифного розряду зарплатня підвищується лише на 45 гривень», - прокоментував «Детектор медіа» ситуацію пан Аласанія.

 

Він також додав, що підвищення заробітної платні журналістам НТКУ досі не заплановане або ж буде дуже незначним.

 

«Найбільш знущальні ставки в НТКУ саме в журналістів, до числа яких я, до речі, відношуся, - повідомив пан Аласанія. - Сподіваюся, що в подальшому, із запуском суспільного телебачення, в нас буде більше свободи призначати працівникам зарплатню, на яку вони заслуговують. Втім, за вже затвердженим планом на наступний рік ми продовжуємо працювати за такими ж знущальницькими умовами, як і зараз».

 

Як повідомлялося раніше, з 2012 року підвищення тарифних ставок працівникам НТКУ відбуватиметься декілька разів на рік завдяки переходу на нову систему оплати праці (ЄТС). Колишня адміністрація НТКУ також виступала з ініціативою застосування до Першого національного з 2013 року додаткового коефіцієнту національного закладу та підвищення заробітної плати журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2627
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
snare
3587 дн. тому
это очередное "мыло" от администрации канала. под прикрытием увеличения ставок технарям и водителям просто в НТКУ хотят увеличить зарплатный фонд за счет дополнительного финансирования из госбюджета, а спецфонд пустить не на обеспечение оплаты тем же технарям, а на оплату, например, техники. с таких договоров Бычек получает до 20 процентов на свой карман. и начинает разносить по "владним кабинетам". не надо сказок. если такой правильный дядя, то реально сделайте бюджет прозрачным и публикуйте отчет для общественности,как это предусмотрено законодательством. а то привыкли воровать бюджетные средства. платите технарям достойные надбавки и премии за счет средств от коммерческой деятельности. иначе общественное tv быстро превратится в воровское tv в законе.
Татьяна
3587 дн. тому
Зарплаты журналистов и техников всех государственных трк - это позор для государства. Естественно, чтобы решить эту проблему, придумали всех уволить и создать "суспильне" на базе УТ-1 и УР-1. Это настоящий пиар для государства, которое само себя уничтожает. Местные коммерческие каналы уже умерли в борьбе с киевскими сетевиками, пришла очередь и гос. трк. Итого, воспитывать нас будут русские радио и орт-подобные...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду