Верховна Рада ухвалила постанову про акредитацію працівників ЗМІ

Верховна Рада ухвалила постанову про акредитацію працівників ЗМІ

1 Липня 2014
3612

Верховна Рада ухвалила постанову про акредитацію працівників ЗМІ

3612
Верховна Рада ухвалила постанову про акредитацію працівників ЗМІ
Верховна Рада ухвалила постанову про акредитацію працівників ЗМІ

1 липня Верховна Рада ухвалила в цілому проект постанови № 2252а про затвердження Положення про акредитацію журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді України. Про це йдеться на сайті парламенту.

 

Постановою регулюється порядок акредитації журналістів та їхній доступ до приміщень Верховної Ради.

 

Згідно з документом, акредитація журналістів і технічних працівників засобів масової інформації при Верховній Раді проводиться прес-службою Апарату Верховної Ради шляхом надання індивідуальних акредитаційних карток на строк повноважень Верховної Ради чергового скликання.

 

Журналісти і технічні працівники засобів масової інформації, які не акредитовані при Верховній Раді України, можуть замовляти у прес-службі разові перепустки.

 

Акредитаційні картки видаються журналістам і технічним працівникам ЗМІ за поданням ЗМІ та особистими заявами умови підтвердження фахової належності.

 

Акредитаційна картка дає право входу до приміщень Верховної Ради за наявності у журналіста або технічного працівника документа, що посвідчує особу (паспорт або редакційне посвідчення).

 

Акредитаційні картки забезпечують право входу журналістів і технічних працівників до ложі преси і кулуарів сесійної частини будинку по вул. Грушевського, 5 (крім сесійної зали) під час засідань Верховної Ради України через під'їзд №1; відповідних будинків Верховної Ради України під час брифінгів, прес-конференцій, круглих столів, інших відкритих для засобів масової інформації заходів; відповідних будинків Верховної Ради України під час засідань комітетів, тимчасових комісій Верховної Ради України, якщо комітетом, тимчасовою комісією не прийнято рішення про проведення закритого засідання.

 

Також журналісти і технічні працівники за акредитаційними картками мають право безперешкодного входу на відкриті засідання комітетів, тимчасових комісій Верховної Ради (про проведення закритого засідання комітет, тимчасова комісія приймає відповідне рішення).

 

Чергова акредитація журналістів і технічних працівників ЗМІ при Верховній Раді проводиться прес-службою перед початком діяльності Верховної Ради нового скликання. Протягом строку повноважень Верховної Ради чергового скликання прес-служба може провести додаткову акредитацію.

 

Прес-служба приймає рішення про припинення акредитації журналіста або технічного працівника і анулювання відповідної акредитаційної картки у разі подання ним відповідної заяви; звернення ЗМІ, за поданням якого здійснена акредитація; неодноразового або грубого порушення особою порядку та процедури роботи Верховної Ради України, порядку допуску до приміщень, порядку доступу до інформації та документів і технічних засобів.

 

Нагадаємо, зазначену постанову авторства народних депутатів Юрія Дерев'янка, Миколи Томенка, Ірини Геращенко та Юрія Мірошниченка було подано 10 червня минулого року. На порядку денний засідань Верховної Ради зазначену постанову виносили кілька разів, однак депутати за неї так і не проголосували.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3612
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду